Võta ohjad enda kätte!

Mõnikord piisab parema paketi saamiseks vaid enda vajaduste edastamisest oma mobiilioperaatorile . „Mul isiklikult on varasemast kogemus, kus teenusepakkuja ei süvenenud meie tarbimistesse. Ühel pereliikmel olid alles nuppudega telefon ja kaks pereliiget helistas väga vähe, kuid kõigile pakuti ühtemoodi sama paketti,“ jagab üks koguja oma muret. Pärast pikemat vestlust operaatoriga, sai grupiliige aga soodsama ning tema perele kohandatud paketi. Seega piisab tihti ka sellest, et pead oma mobiilioperaatoriga ausa vestluse oma vajadustest.

Ütle, et oled lahkumas konkurendi juurde

Samas ei pruugi lihtne vestlus alati viia parima paketini. „Mina olen siiani saanud parima pakkumise vaid siis, kui hakkan teenusepakkujat vahetama,“ jagab üks koguja. Ka paljud teised on selle kommentaariga nõus. Nimelt täheldavad liikmed, et kui mainida oma teenusepakkujale, et oled nende juurest lahkumas, pakutakse äkitselt kordades paremat paketti. „Küsiti, miks ma ära lähen ning järsku pakuti poole soodsamat paketti!“ jagab üks koguja, kellele helistati siis, kui ta oli juba uue pakkujaga lepingu vormistanud.

Kasuta võimalust võrrelda

Grupiliikmed kiidavad ka veebilehti, näiteks minuteenus.ee, kus on võimalik võtta pakkumised erinevatelt teenusepakkujatelt. „Võtsin lehelt pakkumised ning edasisel suhtlusel valisin parima pakkuja välja,“ ütleb üks liige. Leheküljele saab sisestada oma andmed, valida millise valdkonna ja teenusepakkujate pakkumisi soovid ning ühendust võetakse kliendiga vaid vastavalt tema soovidele. Seeläbi on võimalik võtta mitu erinevat pakkumist ning neid võrrelda.

Soodne pakett ei pruugi olla alati parim

„Soovitan olla ettevaatlik kuna mõned teenusepakkujad pakuvad küll ülisoodsaid tingimusi, aga sageli kaasneb sellega pikk tähtajaline leping, peale mida summad kahekordistuvad,“ hoiatab üks kogujatest. Kõige odavam pakett hetkel ei olegi alati kõige soodsam variant pikas perspektiivis. Seepärast on enne lepingu sõlmimist soovitatav lugeda leping põhjalikult läbi ning vajadusel küsida ka mobiilioperaatorilt täiendavaid küsimusi, et hiljem ei tekiks soovimatuid üllatusi.

Otsi aeg-ajalt uusi võimalusi

Pakettide hinnad ning sisu on pidevas muutumises ning vahel võib hinnatõus tunduda väike, kuid aastalõikes võid kaotada arvestatava summa. Samas tuleb turule ka soodsamaid variante. Seega tuleb meeles pidada, et keegi kliendile ise soodsamat paketti pakkuma ei tule ning aega ajalt tuleb ise uurida, kas Sinu vajadustele vastab ka mõni soodsam pakett. „Tundub, et aegajalt tuleb sellist tsirkust läbi teha, et oma kulud mõistlikuks saada. Niisama paraku ei tee keegi püsiklientidele häid pakkumisi,“ kommenteerib üks kogujatest.