Lidli Eesti tegevjuht Jakob Josefssoni sõnul jätkuvad ehitustööd või on juba lõppenud kaheksas kaupluses. "Meie meeskond kasvab samuti ja Lidl Eesti kui tööandja vastu on huvi väga suur."

Tänavu veebruariks on Lidl Eesti meeskond kasvanud enam kui 180 töötajani. Alates 2018. aastast on Lidl Eesti täitnud piirkonnajuhtide, kaupluste juhatajate ja asejuhatajate ametikohti. Kõik uued töötajad läbivad põhjaliku koolitusprogrammi ning paljud Lidl Eesti töötajad saavad väljaõppe välismaal, kus neile on tagatud kõik turvameetmed.

Lidl investeerib jätkuvalt oma kauplustevõrgu arendamisse ja ümbritsevasse taristusse. Jaanuaris avati Riias Lidli logistikakeskus, mis hakkab teenindama kauplusi nii Lätis kui Eestis. Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Narvas on valmimisjärgus kaheksa kauplust, millest esimesed kaks - Tallinnas Lasnamäel ning Narvas - on saanud juba kasutusloa.

Narva Lidl

Kasutusloa olemasolu kahel Lidli hoonel ei ole siiski poeketi kinnitusel seotud sellega, et need kaks kauplust ka esimestena avatakse. "Kasutusluba kinnitab, et valminud kauplusehoone vastab kõikidele ehitus- ja turvanõuetele ning esitatud projektile. Tööd käivad kaheksas kaupluses, kuid seda, mitu poodi ja millal me avame, on hetkel veel vara avaldada. Oleme juba varem välja öelnud, et avame alati mitu poodi korraga," täpsustas Lidli pressiesindaja Karin Seppel.

Lidl teeb kaupluste läheduses korda ja ehitab ka sõidu- ja kõnniteid ning rajab tänavavalgustuse.

Tartus Annelinnas on Lidl välja ehitanud uue Kalda tee ja Kaunase puiestee ristmiku. Pärnus luuakse uus tee Papiniidu piirkonda. Ka Tallinnas ja Narvas on Lidl andnud olulise panuse linnakeskkonda: loonud puhkealasid, ehitanud uusi teid ja istutanud sadu puid.

Saksa-Balti Kaubanduskoja Eesti esinduse juhataja Tarmo Mutso on veendunud, et Lidli tulekul on positiivne mõju Eesti jaeturule. „Lidli märkimisväärne investeering Eestisse näitab ettevõtte tõsiseid kavatsusi siia pidama jääda ja edasi laieneda. Saksamaa juhtiva jaekaubandusettevõtte sisenemine Eesti turule suurendab kindlasti konkurentsi, avaldades tugevat mõju hindadele ja sundides teisi jaekette oma hindu korrigeerima.

Lisaks muutub tootevalik kohalike tarbijate jaoks mitmekesisemaks. Teiste riikide kogemused näitavad, et ka tööturul on oodata positiivseid muutusi nii töötingimuste kui palgataseme osas. Seega saavad sellest kasu kõik tarbijad, kõik Eesti inimesed," ütles Mutso.