K-Rauta esindaja sõnul on peamine eesmärk kliente hajutada ning seeläbi viirusohtu vähendada.

"Pikendasime sel neljapäeval ja reedel erandkorras oma kaupluste õhtuseid lahtiolekuaegasid kahe tunni võrra vastavalt Tallinnas kella 23ni ja teistes Eesti kauplustes kella 22ni. Kuna info, et müügisaalid peavad olema nädalavahetusel suletud, on sedavõrd värske ja samas jõustub juba eeloleval nädalavahetusel, tahame anda klientidele võimaluse vältida tunglemist ning valida kaupluse külastamiseks kellaaeg, mil poes on hõredamalt inimesi. Meie soov on tagada, et kliendid saaksid oma ostud sooritatud, täites samas hajutatuse nõudeid," kommenteerib K-Rauta turundusjuht Maria Martin.

"Nädalavahetusel, mil kaupluse müügisaal on suletud, võtame klientide tellimusi vastu telefonitsi või veebis, komplekteeritud kauba saavad kliendid kätte meie kaupluste kaubahoovidest," lisab Martin.

Ka Decora teavitas oma kliente, et tagada parem inimeste hajutamine, on ettevõte otsustanud alates 4. märtsist nädala sees Decora kauplused lahti hoida kauem, kella 20-ni. "Avame E-R juba kell 7.30 ning sulgeme poed tund aega hiljem."