Sarnaselt kõikide teiste Eesti kaupluste ja kaubanduskeskusega kestab piirang valitsuse esialgse plaani järgi märtsikuu lõpuni, pärast mida vaadatakse olukord uuesti üle.

Ülemiste keskuse turundusjuht Tiia Nõmm kinnitas, et kuigi nädalavahetusel on uute reeglite järgi avatud tavapärasest märksa vähem kauplusi, peetakse ohutusnõuetest kindlalt kinni. "Külastajad peavad ka nädalavahetusel arvestama sellega, et ilma kaitsemaskita keskusesse ei pääse ning kinni tuleb pidada 2+2 reeglist. Vastutustundlikud külastajad on keskusesse väga teretulnud, et siin oma vajalikud ostud teha," sõnas ta.

Lisaks maskikandmise kohustuse kehtestamisele on keskus alanud kuul kahekordistanud turvatöötajate arvu, sulgenud puhkealad, piiranud istekohtade kasutust ning lülitanud välja keskuse üldkasutatava wifi. Selleks, et külastajad saaksid keskusesse tulla ajal, mil seal on vähem rahvast, on keskus loonud kodulehele ka digirakenduse, millega näeb jooksvalt keskuse täituvust. Kodulehe külastusinfo on automaatne ja põhineb reaalajas loetavate inimeste põhjal.

Nõmme sõnul on kaupmehed ja ka keskus teinud kiirelt ümberkorraldusi, et tagada inimeste turvalisus kui ka töökohad. "Meil on ühine eesmärk - aidata kaasa viiruse taandumisele, et naasta kiiremini tavapärasesse ellu. Palume ka külastajatelt mõistvat suhtumist ja vastutustundlikku käitumist, sest igal inimesel on oluline roll selle eesmärgi täitumisel".

Sel laupäeval ja pühapäeval saab Ülemiste keskusesse siseneda kolmest kohast: Suur-Sõjamäe tänava poolsest uksest (jalakäijad), autoga saabujad saavad siseneda viiekorruselisest parkimismajast ja keskuse taga asuvast maa-alusest parklast. Keskuse Tartu mnt poolne peauks on sel nädalavahetusel suletud, kuid parkimisvõimalus on ka keskuse ees.

Külastajatele on suletud ka terve teine korrus, kuna kõik avatuks jäävad kauplused asuvad esimesel korrusel. Sellegipoolest on võimalik mitmetest teise korruse restoranidest toitu kaasa tellida ning see kätte saada esimesel korrusel asuvatest kohtumispunktidest.

Ülemiste keskuse majaplaan (koos sissepääsude ja kohtumispunktidega) on leitav siit.

Meelespea Ülemiste keskuse külastamiseks märtsikuu nädalavahetustel:

  • Alates laupäevast, 06.03 on keskuses märtsikuu nädalavahetustel avatud ainult toidu- ja lemmikloomakauplused, apteek, prillipoed, telekommunikatsiooniettevõtete esindused, erinevad teenused (nt keemiline puhastus ja kingsepateenus) ning mitmed söögikohad, kes pakuvad kaasaostu võimalust.
  • Suletud on Apollo Kino, O'Learys meelelahutuskeskus, Trampolino ja Lennumaa mängukeskus.
  • Argipäevadel on keskus avatud tavalistel aegadel, kuid söögikohad on toidu kohapeal tarbimiseks avatud kuni kella 18-ni.
  • Esmaspäevast reedeni alates kella 18.00 kuni keskuse sulgemiseni ja nädalavahetustel on restoranides võimalik üksnes toidu kaasamüük.
  • Keskusesse sisenedes tuleb kanda kaitsemaski. Vajadusel saab selle osta keskuse sissekäigualalt. Kui külastajal on maski kandmise osas meditsiiniline vastunäidustus, tuleks kanda visiiri või katta nina ja suu salliga.
  • Keskuses on suletud avalikud istumis- ja mängualad ning välja lülitatud keskuse wifi.
  • Selleks, et külastajad saaksid keskusesse tulla ajal, mil seal on vähem rahvast, on keskuse kodulehele loodud digirakendus, millega näeb jooksvalt keskuse täituvust (vähe, mõõdukalt või palju inimesi).
  • Lisaks on juba varasemalt loodud tasuta Ülemiste keskuse äpp, mis aitab keskuses navigeerida ja ostud kiiremini tehtud saada.
  • Nädalavahetusel avatud kaupluste, restoranide ja teenusepakkujate nimekirja näeb Ülemiste keskuse kodulehelt ulemiste.ee/pusime-terved/