Käesoleva aasta jaanuari algusest tänaseni on liitumisvõimalus Enefit kiire interneti- ja televisioonivõrguga loodud juba 5 625 kodule Harju, Lääne-Viru, Rapla, Tartu ja Võru maakonnas.

Eesmärgiks on 2021. aasta jooksul jõuda enam kui 20 000 uue aadressini ehk kahekordistada eelmise kahe aastaga loodud liitumisvõimaluste arvu. Seeläbi on ettevõtte 2021. aasta sihiks pakkuda aasta lõpuks Enefit kiire interneti- ja televisioonivõrgu liitumisvõimalust kokku enam kui 47 000 kliendile kõigis Eestimaa nurkades. Aastatel 2019-2020 loodi kiire internetivõrguga liitumisvõimalus 22 423 kliendile.

Enefit Connecti juhatuse esimehe Jaanus Tiisvendi sõnul kasvatab ettevõte järjest sidevõrgu ehitusmahtusid ning uute alade valikul lähtutakse sellest, kus saab pakkuda kiire interneti- ja televisioonivõrgu lahendust korraga võimalikult paljudele seda vajavatele aadressidele.

„Kiire valguskaablil jooksev internet on meie tulevik, mille kättesaadavus peaks olema laialdane. Läbi kiire interneti- ja televisioonivõrgu arendamise aitame Eesti elanikel uues olukorras paremini hakkama saada ning muudame eluolu mugavamaks. Kodukontoritest töötamisel või siis koolitükke tehes on toimiv võrguühendus üha olulisem. Meie eesmärk on oma teenust üha nutikamalt ja personaalsemalt lahendada, et klientide vajadustele ja ootustele veelgi paremini vastata," kommenteeris Tiisvend.

Enefit Connecti arendatava kiire interneti- ja televisioonivõrgu tegevuspiirkond ulatub täna üle 12 maakonna. 2021. aasta lõpuks on plaan opereerida tänapäevast internetivõrku aga juba 14 maakonnas üle kogu Eesti.

„Igaühel on võimalik Eesti Energia veebilehel (siit) kontrollida, kas tema aadress kuulub Enefit kiire interneti- ja televisioonivõrgu ehitusplaanidesse. Kui hetkel veel ei kuulu, saab sealsamas esitada selleks sooviavalduse, mida julgustan kindlasti tegema. Nii saab selgemaks, kus huvi veel on ning saame sellega oma edasistes arendusplaanides arvestada," sõnas Tiisvend.

Enefit Connect on Eesti Energia tütarettevõte, mis haldab erinevaid elektrivõrke ja suurt osa Eesti tänavavalgustusvõrgust, arendab kiiret internetivõrku ja kaasaegset elektriautode laadimisvõrku ning pakub tänapäevasel tehnoloogial põhinevaid uusi energialahendusi.