Avalikkus sai maailma ühe rikkaima naise uuest abikaasast teada Bill ja Melinda Gatesi ning Warren Buffetti loodud heategevusorganisatsiooni Giving Pledge veebilehe vahendusel, vahendab Bloomberg.

Seal vihjas abielule Scotti uus abikaasa Dan Jewett, kes töötab õpetajana Lakeside’i koolis Seattle’is. „Õnneliku kokkusattumuse tulemusel olen ma abielus ühe kõige heldema ja lahkema inimesega, keda ma tean ja ühinen temaga talle kuuluva tohutu rahalise rikkuse suunamisel teiste teenimiseks,” kirjutas Jewett 6. märtsil Giving Pledge veebilehel Scotti alamlehele.

Jewett märkis, et on olnud suurema osa oma elust õpetaja ja pole kunagi ise püüdnud teenida selliseid summasid, mis võimaldaks tal heategevusega tegeleda.

50-aastane MacKenzie Scott on tänu lahutusele Amazoni asutajast Jeff Bezosest üks rikkaimaid naisi ning Bloombergi miljardäride indeksi järgi jõukuselt 22. inimene maailmas. Tema vara väärtuseks hinnatakse 53,5 miljardit dollarit.

Pärast 2019. aastal aset leidnud lahutust Jeff Bezosest on MacKenzie Scottist saanud üks oma põlvkonna suurimaid filantroope. Eelmisel aastal annetas ta heategevuseks ligi kuus miljardit dollarit, mis on rekordsumma, mis ükski elus olev miljardär on aasta jooksul ära andnud.

Eelmisel aastal ütles Scott väljaandele Medium, et ta on palunud ka oma meeskonnal mõelda välja viise, kuidas ta saaks kiiremini talle kuuluva raha heategevuseks.

Jeff Bezos ütles läbi Amazoni pressiesindaja, et Dan on väga tore mees ja tal on mõlema üle väga hea meel. Bezos on oma vara väärtustega, mis küündib 176,6 miljardi dollarini, Bloombergi indeksi järgi jõukaim inimene maailmas.