"Ülemiste keskus ja kaupmehed tegid nädalavahetuse eel kiirelt ümberkorraldusi, et uusi reegleid järgides tagada nii turvaline ostukeskkond külastajatele kui ka töökohad kaupmeestele," rääkis Eesti suurima kaubanduskeskuse turundus- ja kommunikatsioonijuht Tiia Nõmm.

Selle tulemusel oli suletud suur osa Ülemiste keskusest, kus on kokku ligi 230 kauplust ja söögikohta, avatuks jäi vaid ligi 40 kauplust, teenindusettevõtet ja söögikohta, kes pakkusid kaasaostu võimalust. Samuti olid suletud keskuse puhkealad ning välja lülitatud keskuse üldkasutatav wifi.

Nõmm märkis, et seetõttu oli ka külastajaid võrreldes tavapäraste nädalavahetusetega oluliselt vähem. Kui viimasel ajal on Ülemiste keskuses ühel nädalavahetuse päeval käinud umbes 20 000 külastajat – kes on sujuvalt ära jagunenud kogu keskuse lahtiolekuaja jooksul ca 70 000m2 suurusel kaubanduspinnal –, siis viimasel nädalavahetusel oli külastajaid umbes neli korda vähem.

"Meeleolu oli Ülemiste keskuses läinud nädalavahetusel väga rahulik, mingeid intsidente ei olnud. Kuigi nädalavahetusel oli avatud tavapärasest märksa vähem kauplusi, peeti ohutusnõuetest rangelt kinni – turvatöötajad jälgisid maski kandmist ja 2+2 reegli täitmist," kirjeldas Nõmm. Tema sõnul on ka külastajad tänaseks oluliselt vastutustundlikumalt käituma hakanud.

Ühtlasi on Ülemiste kaubanduskeskus selleks, et külastajad saaksid soovi korral keskusesse tulla ajal, mil siin on vähem rahvast, loonud oma kodulehele ka digirakenduse, mille abil näeb jooksvalt keskuse täituvust. "Kodulehe külastusinfo on automaatne ja põhineb reaalajas loetavate inimeste põhjal," sõnas keskuse turundus- ja kommunikatsionijuht.