„Circle K loobus etanooliga mootoribensiinide müümisest, kuna Eesti tarbijad ei näinud eelist ega vajadust tarbida etanooli sisaldavaid mootoribensiine. Otsustasime muuta Circle K mootorikütuste tooteportfelli ning tuua tagasi lisaks etanoolita mootoribensiinile 98 milesPLUS ka etanoolita mootoribensiinid 95 miles ja 95 milesPLUS, et vastata tarbijate ootustele,“ sõnas Circle K Eesti AS mootorikütuste müügidirektor Raimo Vahtrik.

Mootorikütuste portfelli muudatus on Vahtriku sõnul mõistlik ka tänases koroonaviiruse pandeemia-olukorras, kuna etanool on desinfitseerimisvahendite peamine koostisosa ja selle järgi on aasta jooksul nõudlus hüppeliselt kasvanud. „Circle K ei pea otstarbekaks taastuvenergia nõuete täitmiseks konkureerida tervishoiuasutustega etanooli kasutamisel, kuna konkureerimine etanooliturul tõstab etanooli hinda, mis ei ole ühegi riigi ega tarbija huvides,“ nentis Vahtrik.

Etanoolita bensiinid on ideaalsed kasutamiseks ka väikemootorites

Etanoolil on omadus siduda õhuniiskust, mille tulemusel sattub seotud vesi kütuse koostises mootori põlemiskambrisse. „See on tõenäolisem juhtuma seadmetes, kus paagid ei ole õhutihedalt suletud ehk muruniidukites, või mootorid peavad töötama niiskes keskkonnas nagu näiteks paadimootorid. Seetõttu soovitame kasutada aia-, metsa- ja veetehnikas mootoribensiine, mis ei sisalda etanooli,“ kirjeldas Vahtrik.

Kõikide Circle K teenindus- ja automaatjaamade kütusetankuritele on lisatud märgistus „95E0 ei sisalda etanooli“ või „98E0 ei sisalda etanooli“, mis tähendab, et müügil olev mootoribensiin ei sisalda etanooli.