Araabia Ühendemiraatide vaktsineerimisprogramm on olnud edukas. Kümnest miljonist elanikust on juba vaktsineeritud üle kuue miljoni ja ka ülejäänutele süsti tegemiseks on vaktsiinid juba olemas. Nii suure hulga kohalikke on võimaldanud vaktsineerida asjaolu, et just seal toimusid hiinlaste Sinophormi kolmanda faasi katsetused. Samuti plaanitakse seda Dubais ka tootma hakata.

Juba sepitsetakse plaane ka ametliku vaktsiiniturismiprogrammi käivitamiseks, kuid seni on heade tutvuste abil Dubais süsti kerre saanud mitmed tuntud isikud. Kui kohalikke vaktsineeritakse peamiselt Hiina vaktsiiniga, siis naftašeikide ning rikaste välismaalaste puhul kasutatakse Euroopaski käibel olevaid lääne vaktsiine nagu Pfizer või Moderna.

“Heade tutvustega inimesed tulid siia ning neid vaktsineeriti kohalike šeikide isiklikes valdustes olevate vaktsiinidega,” seletab üks protsessiga kursis olev investor. Mõningatel juhtudel on Dubais vaktsineeritud lausa terveid perekondi.

Teiste seas on Dubais koroonavaktsiini saanud näiteks kaks Hispaania kuninga õde, Kanada suurima pensionifondi endine juht ning Suurbritannia valitsuse nõunik.