“Usume, et pole vahet kas räägime Poolast või Eestist, meie teenus on konkurentsist mitu pikka sammu ees ning see lahendab üüriturul terve hulga põletavaid probleeme,” ütles Rendini tegevjuht ja asutaja Alain Aun. “Kui tavaliselt keskendutakse üüriturul ühele kitsale murekohale, siis meie tahame aidata kõiki osapooli kogu pika üüriprotsessi käigus.”

Ettevõte alustab Poolas sarnaselt nagu alustati kunagi Eestis, kasutades selleks partnerettevõtteid. Eestis oli selleks kunagi Transferwise, Poolas hakatakse paralleelselt tööle mitme ettevõttega korraga. Firmad pakuvad Rendinile kvaliteetse üürnikubaasi, keda hakatakse sobitama kinnisvaramaaklerite ja iseseisvalt kortereid üürile andvate kinnisvaraomanikega. Need üürnikud saavad kodu üürida ilma deposiiti maksmata.

Kui üürnikebaas on esimeste Poolas alustamise nädala jooksul piiratud, siis maaklerid ja kinnisvaraomanikud saavad teenust kohe täistuuridel kasutama hakata. Üürnike poolelt piirab seda automaatse taustakontrolli teenusele viimase lihvi andmine, koduomanikele mõeldud laiapõhjaline kindlustuslahendus ja maakleritele kasulikud digitaalsed tööriistad on Rendinis aga juba suuresti ka Poola klientidele ümber optimeeritud.

“Tähelepanuväärne on meie partner-kindlustusettevõtte paindlikkus, kes lõi meile eraldiseisva kindlustustoote vaid loetud kuude jooksul. Nii suure riigi kui Poola mõistes on see täiesti ennekuulmatu,” kiidab Rendini juht Aun omalt poolt Poola kindlustusteenuse pakkujat ERGO Hestiat. Ka Eestis töötatakse kindlustuse vallas sama grupi siinse haru ERGO Eestiga, kes mõlemad kuuluvad maailma ühte suurimasse kindlustuskontserni Munich Re.

Pärast avapauku Varssavis plaanib Rendin ajapikku laieneda ka teistesse suurematesse Poola linnadesse. Ettevõtte ambitsioon on globaalne ning juba kaardistatakse lisaks teistele Poola linnadele uusi väljakutset pakkuvaid riike, kus tulevikus oma teenust pakkuma hakata võiks.

Rendin on 2020. aasta märtsis tegutsemist alustanud Eesti idufirma, mille eesmärk on muuta kodu üürimine lihtsamaks, mugavamaks ja turvalisemaks. Ettevõte kaasas eelmise aasta lõpus oma esimeses rahastusvoorus 1,2 miljonit eurot.