Uusi töötuid registreeriti veebruaris 6 434, mida on vähem kui eelnevatel kuudel. Töötukassa abiga asus veebruaris tööle või alustas ettevõtlusega 3 880 inimest, mida on vähem kui jaanuaris. Veebruaris oli töötukassal vahendada 6 892 töökohta. Uusi tööpakkumisi lisandus vähem kui jaanuaris.

Alates eelmise aasta eriolukorrast on töötukassa toetanud kriisist mõjutatud tööandjaid töötajate palgakulude katmisel. 2020. aasta kevad-suvel maksti tööandjatele töötasu hüvitist ning käesoleva aasta alguses oli tööandjatel võimalik Harju ja Ida-Viru maakonna töötajate eest taotleda töötasu toetust. Selle toetuse saamiseks saab avaldusi esitada 14. märtsini.

Viimast, detsembri- ja jaanuarikuiste piirangute leevendamiseks jagatavat töötasu toetust on seni välja jagatud üle 20,6 miljoni euro ulatuses. Seda on saanud 1970 asutust ja ettevõtet, kes on seda küsinud 12 865 inimesele. Maksimumsummas, 180 000 euro ulatuses on toetust saanud 22 asutust ja ettevõtet.

Nende hulgas on nii muuseume, teatreid, hotelle, kasiinoärisid, spordiklubisid, spaa- ja kohvikukette. Enamus neist on Harjumaa ettevõtted, ainult üks, Toila Sanatoorium tegutseb Ida-Virumaal.

Aasta jooksul on töötukassa toetanud ligi 18 300 asutust ligi 140 000 töötajale töötasu maksmisel kogusummas ca 276,3 miljonit eurot. Enim on toetatud töötleva tööstuse (65,2 miljonit eurot), hulgi- ja jaekaubanduse (48,7 miljonit eurot) ning majutuse ja toitlustuse (43,5 miljonit eurot) tegevusala ettevõtteid.

Registreeritud töötuse statistika kajastab nende töötute arvu, kes on ennast töötukassas töötuks registreerinud.