190 riigis enam kui 200 000 töötaja hulgas läbiviidud Decoding Global Talent 2021 uuringust selgusid sihtriigid, kuhu rahvusvahelised talendid on valmis töö nimel kolima. Maailma ihaldusväärseimaks sihtriigiks valiti Kanada.

Baltikumi riikidest valiti ihaldusväärseimaks Eesti, kuid võrreldes 2018. aastal läbiviidud uuringuga langesime lausa üheteistkümne koha võrra. Ka teised Balti riigid on ihaldusväärsete sihtriikide seas märkimisväärselt tahapoole langenud. Eesti valisid ihaldusväärseks sihtriigiks paljud Soome, Läti ning Leedu vastajad. Lisaks oli suurem huvi Eestis töötamise vastu ka Valgevenes, Venemaal, Itaalias, Ungaris, Rootsis ning Nepaalis.

CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt märkis uuringu tulemusi kommenteerides, et valmisolek minna tööle välisriiki on olnud langustrendis juba 2014. aastast. Lisaks on tervisekriis veel enamgi vähendanud valmisolekut töö nimel kolida. Auväärt lisab, et uuringu tulemuste põhjal on Skandinaavia riigid Eestist lausa kolm korda eelistatumad. Eesti asub eelistatuse pingereas 79. kohal, Soome ja Rootsi leiame aga vastavalt 22. ja 17. kohalt.

Töövõtjad valisid sarnaselt 2018. aasta uuringule taaskord töötamiseks ihaldusväärseimaks linnaks Londoni. Teisele kohale maandus Taani, kolmas koht jäi Dubaile. Eestile lähim ihaldusväärseim linn, kuhu töötajad töö nimel koliksid, oli Stockholm, mis saavutas 29. koha.

Decoding Global Talent on rahvusvaheline tööturu-uuring, mille viisid 2020. aastal läbi Boston Consulting Group ja üks maailma juhtivaid tööportaale ühendav võrgustik The Network, kuhu alla kuulub ka Eesti suurim tööportaal CVKeskus.ee.