Tähelepanelikum lugeja pani ehk tähele, et paaril päeval enne uute piirangute kehtima hakkamist pikendas Ehituse ABC oma lahtiolekuagasid tunni võrra, vaatamata sellele, et koroonaviiruse levik on Eestis on löömas rekordeid. Ettevõtte enda selgituste kohaselt hoidsid nad just seetõttu uksi kauem lahti, et külastajatel oleks võimalik paremini hajutuda.

„Eelmise aasta kevade kogemus näitas, et ostlemine tõuseb märkimisväärselt viimasel päeval enne piirangute kehtima hakkamist ehk eeldatavalt kolmapäeval, 10. märtsil,” rääkis tuntud ehituspoe müügi- ja turundusdirektori Margo Pruunlep.

„Sellest tulenevalt otsustasime Ehituse ABC-s ostuhullust vältida alustades 10. märtsi varahommikul sooduskampaania e-poes, kus kõik tooted on 25% soodsamad ning pikendades kaupluste lahtiolekuaega ühe tunni võrra, et inimesi paremini hajutada,” lisas ta.

Nii oligi kaupluste lahtiolekuaja pikendamise eesmärk oli hajutada ostlemist pikemale ajale, et vältida suurte rahvahulkade kogunemist ühel ajahetkel. „Inimestel oli suurem vabadus teha viimased sisseostud endale sobival ajahetkel, sh hiliõsõhtul, mil külastatavus on tavapärasest juba madalam,” lausus Pruunlep.

Ka märkis ta, et kuigi ettevõte on terve koroonapandeemia vältel julgustanud kliente tegema sisseoste e-poest, ei ole kõikidel klientidel selleks alati võimalust. „Kõikides Ehituse ABC kauplustes on kohustus kanda maski, ühtlasi tuletame külastajatele meelde käte desinfitseerimist poodi sisenemisel ning väljumisel ning hoida kinni 2+2 reeglist,” rõhutas ehitusfirma esindaja.

Pruunlepa sõnul soovitavad nad piirangute ajal kõikidel klientidel teha sisseoste e-poes või drive-in müügipunktides, mis on jätkuvalt avatud. Enne kella 15 tehtud e-poe sisseostud saab väljastuspunktist kätte juba samal päeval, märkis Ehituse ABC esindaja.