Välismaalaste asutatud iduettevõtjad pakkusid 2020. aastal Eestis tööd 256 inimesele ning maksid oma töötajatele ligi 1,6 korda Eesti keskmisest suuremat brutopalka. Eelmisel aastal maksid antud ettevõtted Eesti riigile kokku 2,6 miljonit tööjõumakse, mis on 72% rohkem kui 2019. aastal.

2020. aastal kasvatasid startup-viisaprogrammi abil asutatud idufirmad oma kogukäivet 46% ehk ligi 26 miljoni euroni. Suurima käibe teenisid 2020. aastal iduettevõtted nagu Pride Games Studio (5,8 miljonit eurot) ning SaleMove (3,1 miljonit eurot). Eelmisel aastal kolis Eestisse 659 inimest selleks, et töötada kohalikes iduettevõtetes.

"Ühelt poolt toovad välismaised talendid Eestisse unikaalsed teadmised ja oskused, mida kohalikul tööjõuturul täna veel siiski napib, kuid teiselt poolt toovad nad siia ka mitmekülgset ja globaalset maailmavaadet, aidates meil kujundada tõeliselt avatud ja konkurentsivõimelist startup-ökosüsteemi." märkis Start Up Estonia juht Eve Peeterson.

Möödunud aasta seisuga loodi start-up viisa abil Eestisse 25 uut idufirmat. Enim on antud programmi alusel iduettevõtjaid Eestisse tulnud Venemaalt, Iraanist ning Indiast.