Kui 30. jaanuarist kuni 27. veebruarini müüs Norra valitsus naftafondi kaudu 932 647 Tallinki aktsiat, siis sellele järgnenud nädalal müüdi ülejäänud 446 264 aktsiat samuti maha.

Norra naftafond haldab 1,08 triljonit eurot varasid, sellega on fond maailma üks suurimaid varahaldajaid.

Loe pikemalt Äripäevast.

Väikest osa Norra naftafondi varadest juhitakse Eestis Trigon Capitali poolt. Fondijuht ei saa kommenteerida, kas Tallinki aktsiate müügiotsus langetati Eestis või mitte.

"Oleme endiselt üks Norra naftafondi manageridest," ütles fondijuht Mehis Raud. "Kahjuks ei saa portfelli osas kommentaare jagada."

Trigoni varahalduse hallatavate varade maht on 550 miljonit eurot. Sellest kolme juhitud fondi maht on ligi 280 miljonit eurot ja ülejäänud on mandaatide alusel hallatav vara.

Norra naftafondil oli lisaks müüdud Tallinki aktsiatele kas osalusi teistes Eesti ettevõtetes.

Läinud aasta aruande kohaselt kuulub Norra naftafondile 1,21 protsenti Ekspress Grupist, 0,35 protsenti LHV Groupist, 2,43 protsenti Silvano FGst ja 0,69 protsenti Tallinna Kaubamaja Grupist.

Lisaks kuuluvad fondi portfelli ka Eesti valitsuse, LHV ja Luminori võlakirjad. Läinud aasta lõpu seisuga oli neid võlakirju kokku 1,06 miljardi Norra krooni ehk umbes 105 miljoni euro väärtuses.