Mis siis hiljuti juhtus? Tom Brady kaart müüdi 1,3 miljoni dollari eest. Digitaalne kunstiteos osteti 69 miljoni dollari eest. GameStopi aktsia hind kahekordistus esmaspäeval 150 dollarilt, käies 330 dollaril ja lõpetas nädala 266 dollaril. Ettevõtte turuväärtus on 18,45 miljardit dollarit.

Kõige tipuks tõusis Bitcoin üle 60 000 dollari taseme. See tähendab, et Bitcoini salajane leiutaja Satoshi Nakamoto peaks olema maailma 20 rikkama inimese hulgas.

Salapärasest Satoshi Nakamotost pole suurt midagi teada. 2007. aasta augustis registreeris ta domeeni Bitcoin.org. Kaks kuud hiljem ilmus tema sulest kirjatükk Bitcoini rahasüsteemist, mis postitati meililisti. Ta sai 50 Bitcoini Genesise plokist, mis on väärt kolm miljonit dollarit.

Plokiahela toimimiseks hakati Satoshile kaevandama 50 bitcoini iga kümne minuti järel. Lõpuks kuulus isikule miljon Bitcoini. Kõigist Bitcoinidest kuulub 4,8 protsenti sellele isikule.

Tema miljonit Bitcoini pole kasutatud enam kui kümme aastat. 61 000 dollarilise hinna juures on tema Bitcoinid väärt 61 miljardit dollarit.

Kuu aja eest, kui krüptoraha maksis 48 000 dollarit, oli Satoshi maailma 30 rikkama inimese hulgas.

Nüüd on tegelane näiteks rikkam kui Wal-Marti asutanud perekond, kelle rikkus on vaid 60 miljardit dollarit.

Mis juhtus Satoshiga?

Seda ei tea keegi. Kaks aastat pärast Bitcoini leiutamist kadus ta internetist. 23. aprillil 2011. saatis Nakamoto Bitcoini arendajale Mike Hearnile e-kirja, kus teatas, et ta tegeleb nüüd muude asjadega.

Spekuleeritakse, et ta võib olla surnud, sest kui sul on 61 miljardi dollari väärtuses vara, siis miks sa ei vahetaks sellest kasvõi miljard dollarit rahaks?