Soe ja päikesepaisteline ilm meelitas inimesi parkidesse jalutama ja kaubanduskeskuseid külastama. Juuksurisalongid on ülipopulaarsed, sest inimesed tahavad lasta enne piiranguid juukseid lõigata, kirjutab Bloomberg.

Paljud noored ei kanna maske. Reedel trahvis politsei seetõttu 1338 korral.

Juuksuri- ja ilusalongide broneeringud kasvasid sada protsenti, kirjutas la Repubblica viidates esindusorganisatsioonile Confesercenti.

„Telefon on kogu aeg punane, kuna kliendid tahavad meeleheitlikult tulla enne piiranguid juuksurisse," ütles Roomas Trasteveres juuksurisalongi pidav Daniela Santoni. Ettevõte otsustas töötada ka pühapäeval.

Milaano lähedal Areses ilusalongi pidav Paola Barga ütles, et nad on klientide teenindamiseks pikendanud vahetusi.

Suurte rahvakogunemiste vältimiseks patrullib suurlinnade politsei. Roomas on näiteks kuulus Trevi purskkaev ja Via del Corso kaubandustänav suletud. Milaano kanalite piirkond Darsena on samuti suletud.

Peaminister Mario Draghi surus läbi uued piirangud, kuna koroonasse nakatumine on kolme kuu tipus. Vaktsineerimisprogramm on alanud üle kivide ja kändude.

Itaalia oli aasta tagasi Euroopas nakatumiste epitsenter. Kokku on koroona võtnud Itaalias enam kui 100 000 elu. Euroopas on ainult Suubritannias rohkem koroonasurmasid.

Itaalia valitsus kiitis reedel heaks uued piirangud. Kõrge riskiga piirkondades sulgetakse koolid, poed ja söögikohad. Valitsus lubas, et 20. aprilliks kolmekordistub vaktsineerimise tempo, mis peaks jõudma poole miljonini päevas. Septembriks tahetakse vaktsineerida 80 protsenti elanikkonnast.

Confocommercio president Carlo Sangalli hindas, et poodide ja hotellide sulgemine toob 15 miljardi euro suuruse kahju.