Volkswageni aktsia tõusis 4,9 protsenti. Kompanii teatas, et kulude kärped aitavad lähiaastatel kasumimarginaale. Volkswageni aktsia hinnatõus tõmbas kaasa ka teiste Euroopa autotootjate aktsiad, kirjutab Reuters.

Zalando aktsia tõusis 4,1 protsenti. Ettevõte tänavune käibeprognoos ületas analüütikute ootuseid. Aktsia tõusis kolme nädala kõrgemale tasemele ja innustas ka teiste jaekaupmeeste aktsiaid tõusule.

Nüüd pöördub investorite tähelepanu USA keskpanga kahepäevasele istungile. Investoreid huvitab, mida keskpank teatab kolmapäeval lõppeval istungil võimaliku pead tõstva inflatsiooni kohta. Majanduse kasv võib sundida keskpanka oodatust varem rahapoliitikat karmistama.

„Investoritele oleks ideaalne kui keskpank teataks, et me muretseme inflatsiooni pärast ning tegutseme, et see liigselt ei kiireneks," ütles SpreadExi finantsanalüütik Connor Campbell. „Problemaatiliseks kujuneks olukord, kus keskpank oleks rahul kahe protsendise või kõrgema inflatsiooniga."

Tallinna börsil oli täna aktiivseim aktsia Coop Panga oma, mille hind langes 4,2 protsenti. Pangaaktsiaga tehti 1190 tehingut ja 610 034 eurone käive. Tallinna börsi suurim tõusja oli väikese käibega 2,4 protsenti kallinenud Baltika aktsia. Tallinna börsiindeks langes 0,3 protsenti.