Üksikud kruiisifirmad on Tallinna Sadamaga juba ühendust võtnud ja praegu räägitakse läbi täpsemaid tingimusi ning ohutusmeetmeid, ütles Tallinna Sadama kommunikatsioonijuht Sirle Arro.

"Lootuses, et sel suvel siiski Läänemere kruiisid meieni jõuavad. Realistlikumaks peame suve teist poolt," lisas ta.

Arro sõnul teeb Tallinna Sadam praegu kruiisihooajaks ettevalmistusi, lisaks valmib juuli alguseks Vanasadamas kruiisiterminal. "Ühtlasi peame läbirääkimisi ametkondadega ohutusmeetmetest kruiisilaevade ja -reisijate vastuvõtmisel. Turismiorganisatsioonidega teeme ettevalmistusi turvalise sihtkoha maine saavutamiseks ning vastutustundlike teenusepakkujate väljaselgitamiseks," lausus Arro.

Arro märkis, et kruiisifirmad on tänavu tunduvalt optimistlikumad kui mullu, sest kruiisilaevadega reisimist hinnatakse praeguses olukorras kõige ohutumaks turismiliigiks.

Enamik kruiisifirmasid on lubanud, et reisijad saavad esimeses etapis ehk kuni koroonapandeemia kontrolli alla saamiseni maale vaid kruiisifirma korraldatud ja kontrollitud ekskursiooniga. "Vaatamisväärsustelt ja muuseumitelt eeldatakse, et kruiisigruppidele võimaldatakse külastus nii, et oleks tagatud kohalikega minimaalne kontakt," lisas Arro.