Tootmishoone laiendus on 3-korruseline ja moodustab koos olemasoleva hoonega terviku. Tootmis-, äri- ja laopindade juurdeehitus hõlmab 8500m². Uude tootmishoonesse rajatakse ka kõrgema puhtusetasemega tootmispinnad ehk puhasruumid, mida kasutatakse nii biotehnoloogias, meditsiinis kui teistes õhusaaste suhtes tundlikes valdkondades. Puhasruumi siseneb õhk läbi filtri, mis püüab kinni kogu õhusaaste. Ruumis olevat õhku filtreeritakse pidevalt uuesti, et eemaldada ruumis tekkinud saasteained.

COVID-19 pandeemia on toonud kogu maailmas kaasa kõrgendatud vajaduse nii desinfektsioonivahendite kui ka ravimite järele. Chemi-Pharm muutus koroonakriisi puhkemise järel Eestis kõige olulisemaks haiglate, hooldekodude ja paljude teiste tervishoiuasutuste desinfektsiooni- ja hooldusvahenditega varustajaks.

„Oleme jõudnud praeguses, alles 2019 aastal valminud tehasehoones tegutseda vaevu 2 aastat ja endalegi ootamatult on hoone meile kõrge nõudluse tõttu väikeseks jäänud," ütleb Chemi-Pharmi tegevjuht Kristo Timberg. „Siiski on hea meel, et meil oli võimalus anda oma panus ning toetada haiglaid, eesliinitöötajaid ja kogu ühiskonda desinfektsioonivahenditega siis, kui neid kõige rohkem vaja oli. Nüüd aga peame vaatama jälle kaugemale tulevikku ja suurendama oma tootmisvõimekust."

Kristo Timberg lisas, et juba lähiajal toob Chemi-Pharm koostöös Icosagen Grupiga, OÜ-ga Teadus ja Tegu ning Eesti Maaülikooli ja Tartu Ülikooliga turule ka uudse SARS-CoV-2 vastastel antikehadel põhineva nina- ja kurgusprei „SARS-Cov-2 BioBlock". See pakub koroonaviiruse vastu täiendavat kaitset. „Järgnevatel aastatel planeerime sisenemist farmaatsia valdkonda, mille jaoks rajame puhaste ruumide tehnoloogial põhineva tootmisüksuse. Praegune kriis on näidanud, et oma vaktsiinitootmise võimekus võiks igal riigil olemas olla," lisas ta.

Innopolis Insenerid OÜ tegevjuht Tarmo Kastemäe hindab: "Innopolis Insenerid OÜ on üks Eesti suurim projekteerimisbüroo, mis on põhjalike kogemustega tervishoiu- ja farmaatsiavaldkonnas. Meie koostöö Chemi-Pharmiga ühendab kahe tugeva Eesti ettevõtte parimad teadmised meditsiini- ja farmaatsiavaldkonnast. See loob võimaluse keset pandeemiat Eesti ravimitööstuse arenguks. Meil on hea meel aidata kaasa Chemi-Pharmi ambitsioonile alustada ravimite tootmist Eestis ning suurendada kohaliku ravimitööstuse abil Eesti inimeste turvatunnet pandeemiavastases võitluses."

Mis on Chemi-Pharm?

1997. aastal asutatud Aktsiaselts Chemi-Pharm arendab, valmistab ja turustab desinfektsioonivahendeid, isikliku hügieeni vahendeid, puhastus- ja erihooldustooteid ning luksuskosmeetika sarja D'DIFFERENCE. Chemi-Pharmil on tütarettevõtted Malaisias ja Singapuris, kuid tootmine on koondatud Eestisse ning samuti paikneb siin ettevõtte peakontor. Chemi-Pharmi tootenimistus on üle saja erineva desinfektsiooni-, puhastus- ja hooldustoote, mis omakorda jagunevad kuueks põhiliseks tootegrupiks: pesemisvahendid, käte- ja nahaantiseptikumid, nahahooldustooted, tooted pindade pesemiseks ja desinfitseerimiseks, tooted instrumentide pesemiseks ja desinfitseerimiseks ning kosmeetikatooted. Tänaseks ekspordib ettevõte oma tooteid 27 riiki ning lisaks meditsiinisektori asutustele kuuluvad klientide hulka ka toiduainetööstused, puhastusteenuseid pakkuvad firmad, lasteasutused ja koolid.

Mis on Innopolis Insenerid?

Innopolis Insenerid OÜ on 2007. aastal asutatud projektbüroo, mis keskendub hoonete projekteerimise täisteenuslahendustele Eestis ja Põhjamaades. Oma rohkem kui tosina tegevusaasta jooksul on ettevõte kasvanud üheks Eesti suurimaks projektbürooks ja heaks partneriks energiatõhusate ning jätkusuutlike hoonete rajamisel. Innopolis Insenerid OÜ on projekteerinud viimase 10 aasta jooksul rohkem kui 140 000 m2 tervishoiu ja farmaatsiaga seotud hooneid, mis teeb meist ühe juhtiva ettevõtte selliste hoonete projekteerimisel Põhjamaades ja Baltikumis.