Keskliidu Lääne piirkonna juhataja Tiina Parkja sõnul on probleemid Wendres, ühes suurematest tööandjatest Pärnus, ametiühingule teada ja ettevõte on ammu kurikuulus töötajatele kehtestatud rangete reeglite poolest.

"Kuna töötajatelt on võetud vaikimisvanne, ei pöördu nad probleemide korral ka ametiühingu poole ning need, kes pingele vastu ei pea või ei taha pidada lihtsalt lahkuvad töölt," lausus ta.

Ametiühingute juristi Nelli Loometsa sõnul lubab töölepingu seadus töötajal ja tööandjal kokku leppida ainult kolmes leppetrahvis, esiteks saladuse hoidmise kohustuse rikkumise eest, teiseks konkurentsipiirangu kohustuse rikkumise eest ning kolmandaks tööle asumisest keeldumise või omavolilise töölt lahkumise eest.

Eilne Äripäev kirjutas, et Pärnumaa uhkusest ja suurimast tööandjast, patju, tekke ja madratseid tootvast 700 inimesega Wendrest on saanud segaduste tanner – töötajad voolavad firmast välja ja õhk on arusaamatustest paks; ekstöötajate näpp näitab süüdistavalt uue juhi Dennis Kristenseni poole.

Muuhulgas tekitas töötajates suurt pahameelt uus sise-eeskiri, millele pea keegi ei soovinud alla kirjutada, sest seal oli öeldud, et töötaja ei või rääkida oma töökoha kohta kuulujutte või edastada negatiivset infot, riskides 1000eurose kahjutasuga.

Samuti selgus eeskirjast, et kui töötaja lahkub Wendrest, ei tohi ta järgneva aasta jooksul läheneda otseselt või kaudselt Wendre töötajatele ja kutsuda neid tööle või ärgitada lahkuma, riskides samamoodi leppetrahv.

Peter Hundile kuuluva Wendre käive on viimastel aastatel ulatunud üle saja miljoni euro, samas kasum on suurelt kukkunud: 2017. aasta 8,9 miljonilt eurolt 2019. aastal 0,8 miljonile.

Loe pikemalt Äripäeva veebist.