Maaeluminister Urmas Kruuse rääkis Eesti Päevalehele antud intervjuus, et plaan on sel aastal eluaseme soetamise käendust pakkuda. "Kõik ju teavad seda lugu: ehitad kuhugi piiri äärde maja, hind on 100 000 eurot, aga pank ütleb, et ei hinda seda suuremaks kui 40 000 eurot, " kommenteerib Kruuse.

Kuidas kavatsetakse aga defineerida "maapiirkonda" ehk kellele toetust võimaldatakse?

Maaeluministeeriumi avaliku suhete nõuniku Iiris Saluri sõnul pole sedavõrd oluline maapiirkonna defineerimine, vaid turutõrge, mis ei võimalda osade piirkondade ettevõtetel ja elanikel võrdsetel tingimustel kinnisvara soetada. Olukorra lahendamiseks kavatseb Maaeluministeerium koostöös Maaelu Edendamise Sihtasutusega (MES) piloteerida eluaseme kaaslaenamist pankadega. Hetkel analüüsitakse, millistes piirkondades tänu piiratud ressurssidele meedet rakendada. Positiivse kogemuse korral hakatakse hiljem riigi tasandil otsustama meetmete laiendamise üle.

Kruuse lisas Päevalehele antud intervjuus, et kui palju on MES võimeline panustama, selgub siis, kui põhiprintsiibid on välja töötatud ning pankadega läbirääkimised peetud.