Samal ajal, kui teised aia- ja ehituskauplused on pidanud oma uksed sulgema, hoiab Depo uksed külalistele avatuna.

Lugeja fotod Depo kauplusest 22.märtsil

Hoolimata sellest, et kaupluse kodulehel seisab, et müügil on ainult toidu-, lemmiklooma-, ja tarbekaup, pakub keskus ka suurt valikuid erinevaid aiandustooteid. Just neid, mida müüvad ka teised kauplused, kuid mis hetkel piirangute tõttu suletud on. Kauplus on hoidnud end sellepärast avatuna, et müüb kõige muu kõrval ka toidukaupu.

Terviseameti kommunikatsioonijuht Imre Kaas tõdes, et kui ehituskaupade kõrval müüakse ka toiduaineid, ei tee see kauplusest veel toidukauplust. "Tuleb lähtuda reeglist, et toidukaupade müük pidi moodustama enne piirangute kehtestamist vähemalt 51% käibest. Kui senine turundusstrateegia, müüdud kaupade käive ning kaupluse kontseptsioon viitab ehitusmaterjalide müügile, siis ei ole tegemist toidukauplusega," lisas ta.

Samas lisas Kaas, et terviseamet on algatanud Depo ehituskaupluse osas asjaolude väljaselgitamiseks riikliku järelevalvemenetluse. "Saame kinnitada, et meie inspektorid kontrollisid kauplust reedel koos ettevõtte esindajatega ning edasised sammud on otsustamisel," ütles Kaas.

Kuigi esmaspäeva pärastlõunal oli kauplus pigem tühi, polnud erilisi muudatusi võrreldes 11.märtsiga toimunud. Saadaval oli laias valikus mulda, väetist, aiatööriistu, aiatehnikat, toataimi.

Lugeja fotod Depo kauplusest 11.märtsil