Saates räägiti nii LHV uutest rohefondidest kui ka rohelise investeerimise ülemaailmsest võidukäigust laiemalt.

2020 läks ajalukku aastana, mil kolm maailma suurimat majandust – USA, Hiina ja Euroopa Liit – lubasid aastateks 2050–2060 vähendada oma süsinikuemissiooni kliimaneutraalse tasemeni. Sellest soovist ei jää puutumata ükski valdkond ja roheliste eelistuste võidukäiku on näha ka investeerimises.

„Roheline investeerimine ei ole ühekordne moeröögatus. See on midagi, mis jääb meiega aastakümneteks ja järjest rohkem inimesi liigub rohelise investeerimise suunas. Kui me vaatame uusi fonde, siis on nende varad kahe aastaga kahekordistunud,” selgitab Joel Kukemelk. Ilmselgelt on finantsmaailmas suundumus roheliste ja jätkusuutlike lahenduste poole ning sellest trendist on palju võita ka kogujatel, kelle pension on investeeritud rohefondidesse.

Kukemelk tõi saates muu hulgas välja, et kui 2018. aastal alustas maailmas 450 jätkusuutlikkusest lähtuvat fondi, siis 2019. aastal juba üle 500 ja 2020. aastal üle 700 uue fondi. Skandinaavias ja Euroopas alanud trend oli esmalt eelkõige aateline, kuid üha enam sai selgeks selle vägagi praktiline väärtus. „Olukorras, kus maailm muutub rohelisemaks ja kõik ettevõtted peavad rohelistele ja jätkusuutlikele teemadele rohkem tähelepanu pöörama, on ka selge, et sellest trendist võidavad eelkõige rohelised ettevõtted,” ütleb Kukemelk ning lisab, et LHV roheline pensionifond annabki rohelisust väärtustavatele inimestele pensionimaailmas uue sobiva võimaluse.

Tuleviku rohelisus sõltub meie kõigi praegustest otsustest. Jätkusuutliku investeerimisega on võimalik alustada juba täna.

Tutvu lähemalt: lhv.ee/rohelinepension

1x
00:00
Jaga
Kommentaarid