Rääkides Coopist kui tööandjast, pole võimalik mööda vaadata selle suurusest ja ulatusest. Coop koosneb 19 piirkondlikust tarbijaühistust, koondab 330 toidukauplust üle Eesti ja pakub tööd umbes 6000 inimesele.

Töökohti on erinevaid. Kõige rohkem neist on seotud kaupluste tegevusega, umbes 800 inimest tagavad logistika toimimise ja lisaks kuulub gruppi ka Coop Pank.

Suure missiooniga ettevõte

Personalidirektor Kerstin Jaani ütleb, et juba aastaid on Coopi personalitöö märksõnaks olnud asendamatud inimesed. Slogan „Hoiame elu igas Eestimaa nurgas” kätkeb eneses väärikat missiooni, mis puudutab väga paljusid töötajaid – tihti on just kvaliteetne toidupood üks neid kohti, mis määrab ära, kuidas eluga selles piirkonnas rahul ollakse.

Mõttekäik, et kõik Coopi töötajad on asendamatud inimesed, väljendab seda, et igaühe panus on ülimalt oluline – just need inimesed tagavad selle, et värske ja maitsev toit jõuaks võimalikult kiiresti ning mugavalt tarbijate toidulaudadeni. Tootjatelt ja tarnijatelt jõuab kaup kesklattu, sealt kauplustesse ning kodudesse, seega on ühtviisi olulised nii laotöötajad, müüjad, kullerid, kokad kui ka tugipersonal kontoris.

Praegusel pandeemiaajal on väljend „asendamatud inimesed” omandanud veel värskema tähenduse – Coopi inimesed on sõna otseses mõttes eesliinil, tagades selle, et lukustusaegsed toidulauad võimalikult ohutult ja maitsvalt kaetud saaksid.

Coopi personalitöötajad on kogenud, et töötajatele läheb teema elu hoidmisest igas Eestimaa nurgas korda – eriti tugevalt ongi see tunda väiksemates paikades.

Kvaliteetsed koolitused

Loomulikult väärivad asendamatud töötajad tööandja poolt ka väga suurt hoolivust. Kerstin Jaani märgib, et Coopis väärtustatakse väga kõiki töötajaid ja sedagi on kriisikontekstis eriti tunda. Kindlasti räägib Coopi kui tööandja kasuks selle märkimisväärne stabiilsus. Ühelt poolt selles kontekstis, et kodulähedane töö ja sissetulek on tagatud ka homme, teisalt aga selles mõttes, et Coop pakub kõigile tööle tulijatele erialaseid ja täiendkoolitusi.

Sisekoolituste korraldus on nii süstemaatiline, et see on nimetatud koguni Coop Akadeemiaks. Praktilised ja heal tasemel koolitused ootavad nii juhte kui ka klienditeenindajaid. Sisekoolituste läbimine annab kõigile Coopi tööpere liikmetele ühtse ettekujutuse nii organisatsioonist kui ka oma töö eripäradest.

Koolitused toimuvad valdavalt e-vormis, mis eriti praegusel ajal on tervist ja turvalisust toetav ning märkimisväärselt mugavam ka neile, kelle töö on vahetustega – seega peaaegu kõigile, kes Coopis töötavad.

Hästi arendatud ja läbimõeldud e-koolituste süsteem on abiks nii ametiredelil tõusmisel kui ka riigisisesel elu- ja töökohavahetusel. Mistahes poodi tööle minnes läbitud klienditeenindajakoolitus on abiks ka siis, kui tahetakse näiteks kolida ja tööle asuda uues piirkonnas

Olulised arenguvõimalused

Coopi suurus teeb ettevõttest väga hea karjäärilava ka neile, kes soovivad areneda esimeselt ametikohalt edasi, näiteks suuremat spetsialiseerumist või juhiomadusi nõudvatele töökohtadele.
Harvad pole ka juhud, kus inimene on alustanud suvise puhkuseasendamisega ja arenenud aja jooksul kaupluse juhatajaks. Või on kõigepealt tuldud tööle lattu, seejärel aga õpitud IT- või personalitöötajaks.

Coop soodustab ettevõttesisest arengut igati. Inimesed, kel on ambitsioone ja plaane oma tööteel uusi tähiseid vallutada, saavad selleks kindlasti võimaluse, toe ja väljaõppe. Ent vähem oluline pole ka see, et kui muutuste asemel eelistada stabiilsust ning tahta oma ametikohal kaua töötada, pakub Coop ka selleks meeldivat ja toetavat võimalust.

Väga olulist rolli mängib tööelus ka töötajate tunnustamine. Nii näiteks on iga-aastane parima klienditeenindaja konkurss ka töötajate jaoks üks olulisi ettevõtmisi, milles osaleb igal aastal uhkuse ja rõõmuga üle mitme tuhande Coopi töötaja.

Vähem olulised pole hüved, mida suur organisatsioon oma töötajatele pakub. Kõik töötajad saavad kasutada Coop Panga teenuseid soodsamalt, peale selle pakuvad piirkondlikud ühistud oma töötajatele erinevaid lisavõimalusi ja hüvesid. Seejuures ei unustata ka töötajate perekondi – Coop on üks väheseid suurettevõtteid, kelle suvepäevad korraldati ja pärast pandeemia taandumist korraldatakse ka tulevikus perepäevadena.

Jaga
Kommentaarid