Olerex teostas töötajate seas küsitluse, kus uuris kui paljud töötajad on valmis end koroona vastu vaktsineerima. Tulemus oli jahmatav. Kolmveerand eesliini töötajatest keeldus vaktsineerimisest.

„Me ei saa panna tankla uksele silti: töötajad on haiged ja karantiinis, oleme täna suletud," kommenteeris tekkinud probleemi Olerexi kvaliteedi- ja teabejuht Kairi Koov.

„Olerex on Eesti suurima kütusemüüjana elutähtsa teenuse pakkuja, kes asjaoludest sõltumata on kohustatud olema igal juhul ja ajal avatud. Meie teenus ei saa katkeda, me ei saa panna tankla uksele silti: töötajad on haiged ja karantiinis, oleme täna suletud. Meie esmane huvi on kaitsta töötajaid ja kliente ning tagada elutähtsa teenuse pakkumine, me ei saa ohtu seada ei töötajaid, kliente ega teenust," märkis ta.

„Selleks, et saaksime tagada ettevõtte teenuse osutamise, kaitsta meie töötajaid ning kliente, on oluline, et meie inimesed saaksid vaktsineeritud," lausus ta. „Juhul kui töötaja saab nakkuse ja käib haigusnähtudeta kolm päeva tööl, on ta viirusohtlik kogu personalile, kuna jaamades toimub meil töökorraldus tavapäraselt just kolmepäevastes töötsüklites."

Riik on pakkunud elutähtsa teenuse osutajatele võimalust vaktsineerida.

„Nädal tagasi saatsime ettevõtte sees info välja, ühtlasi soovitasime küsimuste korral konsulteerida perearstiga ning tutvuda vaktsineeri.ee lehel asuva teabega ning korraldasime töötajatele, kes peavad füüsiliselt kohal olema (ehk eelkõige klienditeenindajatele ja hooldustehnikutele) küsitluse," lausus ta. „Antud küsitluse tulemus oli, et lausa kolmveerand esmatasandi töötajatest keeldus vaktsineerimisest. Selle tulemuse peale postitasime sellel nädalal teistkordse meeldetuletuse ja palve registreerida end vaktsineerimisele, kutsusime üles tegema mitte emotsionaalset, vaid kaalutletud otsust."

„Iga tööandja soov on mõistagi oma töötajat mitte sundida, vaid kaitsta, kuid vastavalt tööseadusandlusele oleme kohustatud töötajat teavitama kõikidest töösuhetest mõjutavatest asjaoludest," teatas ta. „Konsulteerisime tööinspektsiooniga, uuendasime oma riskianalüüsi ja sellest lähtuvalt koostasime tegevuskava ning täitsime oma informeerimiskohustust. Vabandame, kui selline sõnastus võis kedagi häirida, aga elutähtsat teenust pakkuvas ettevõttes töötades tuleb töötajatel arvestada sellele teenusele seatud kõrgendatud nõuetega ja võimalusega sellele kohale mitte kvalifitseeruda."

Osaliselt on Olerexis vastuseis vaktsineerimisele tingitud teadmatusest, et millega vaktsineeritakse. Üks vihje esitanutest märkis, et ta ei tea, kas tervis kannatab välja AstraZeneca vaktsiini. Pfizeri vaktsiiniga oleks ta valmis laskma end vaktsineerida.