Pensioni investeerimiskontoga saavad kogujad iseseisvalt oma pensionisamba raha paigutada ning jätkates II sambasse omapoolseid 2-protsendilisi sissemakseid lisab riik sellele 4 protsenti sotsiaalmaksu arvelt. Kogutud pensionivara saab kontole üle viia tulumaksuvabalt ning teenustasudeta. Samuti võimaldab loodud süsteem hajutada oma pensioniinvesteeringuid, sest investeeringuid saab hoida nii pensioni investeerimiskontol kui ka omada mitme pensionifondi osakuid.

„SEB kliendiuuringud on näidanud, et umbes kolmandik tänastest pensionikogujatest soovib iseseisvalt oma pensionivarade investeerimisotsuseid langetada ning võtta sellega vastutus tagada endale ise kindel majanduslik seljatagune pensionipõlveks. Näeme, et Eesti elanike huvi investeerimisvaldkonna vastu üha kasvab ning uus pensioni investeerimiskonto lahendus on hea alternatiiv eelkõige kogenud või õppimishimulistele investoritele, kel on soov oma pensioniportfellis olevaid varasid laialdasemalt investeerida," ütles SEB Panga juhatuse liige Ainar Leppänen.

Vastavalt seadusele saab investeeringuid teha alates septembrist

Kuigi pensioni investeerimiskonto avamise avalduse saab esitada juba aprillis, siis vastavalt seadusele laekub raha kõigile pensioni investeerimiskontole septembris 2021, misjärel saab alustada iseseisvalt pensionivara investeerimist.

SEB pakub pensioni investeerimiskonto kaudu oma pensionikogujale väga laia investeerimisvalikut ja seda konkurentsivõimeliste tasudega ning lihtsama hinnastamisega. Lisaks pakub SEB võimalust koostada endale väärtpaberite jälgimisnimekiri, mis aitab mugavalt sihtida endale meelepäraseid väärtpabereid.

„Kuna raha laekub pensioni investeerimiskontole alles viie kuu pärast, tasub seda aega targalt ära kasutada. Algaja investor saab täiendada oma investeerimisalaseid teadmisi ja lugeda ekspertide soovitusi ja nõuandeid. Täpsema info saamiseks tasub jälgida SEB sotsiaalmeediakanaleid ja kodulehte. Kevadel tuleme ka välja uhiuue digitaalse lahendusega investeeringute tegemiseks. Seega ei tasu täna veel sügisesi väärtpabereid lõplikult ära valida, vaid oodata sügiseni ja seni oma investeerimisstrateegiat lihvida," lisas Leppänen.