Soleest OÜ ja Samelin AS spetsialistide koostöös valmistatud saapad on välja arendatud arvestades Eesti ja Skandinaavia inimeste jalatäidlust ja põhjamaade klimaatilisi tingimusi. Saabaste, kingade ja teiste erinevate toodetavate jalanõude eeliseks on kergus, mugavus ja kaasaegne tald, mis tagab kandjale kvaliteetse ja väärt kogemuse igas olukorras.

"Investeeringud tootearendusse ja tehnoloogia kaasajastamisse on andnud meile võimaluse pakkuda Eesti kui ka teiste liitlasriikide jõustruktuuridele veelgi kvaliteetsemaid lahendusi. Kindlasti ei saa mainimata jätta ka tihedat koostööd tulevaste kandjatega, kes annavad tagasisidet meie toodetele, mille tulemuseks on kasutajasõbralik saabas," ütles Soleest OÜ juht Leida Kikka.

„Sisuliselt hakkab Soleest OÜ varustama Eesti Kaitseväge enamuste jalanõudega, mis neil varustustabelites kirjas. See tähendab alates taktikalistest saabastest lõpetades kingadega. Lepingu eeldatav maksumus on 3 miljonit eurot, millega suudame täita Kaitseväe enam kui 4 aastase vajaduse," ütles Riigi Kaitseinvesteeringute Keskuse sõduri kategooriajuht Marit Seim.

Kokku soetatakse erinevaid saapaid - nahk-tekstiil poolsaapaid, nahast poolsaapaid, saapakatteid, tavavormi poolsaapaid, lenduri saapaid ja talvesaapaid, Mereväe turvasaapad, poolsaapaid koos nende sisetaldade/voodritega, tavavormi meeste ja naiste kingi ning teisi kasutusel olevaid jalanõusid. Raamlepingu maht on ca 3 miljonit eurot.