"DEPO ei nõustu terviseameti otsusega. Soovime rõhutada, et DEPO toidu-, lemmiklooma- ja esmatarbekaupade osakonnad on DEPO valikus juba alates kaupluse esimesest avamispäevast ning ka teised DEPO kaupluse osakonnad on oma olemuselt kaupluse sees olevad kauplused. Kui avatud tohivad olla Selver, Rimi, Prisma, Maxima, Coop, Kika, Zoomaailm, Petcity, Stockmann jt, siis tohib avatud olla ka DEPO," teatas DEPOd esindav vandeadvokaat Elvira Tulvik.

"Leiame, et terviseameti otsus kahjustab konkurentsi ja halvendab epidemioloogilist olukorda, mistõttu kaebab DEPO terviseameti otsuse kohtusse," märkis ta.

"Kahju, et praegusel äreval ajal peame alustama kohtulikku vaidlust selle üle, mida tähendab Eesti õiguses sõna "toidupood". Oleme olukorras, kus riigiameti pealiskaudne suhtumine, kiirustamine ja madal haldussuutlikkus võib maksta inimestele töökohti, riigile maksutulu ning irooniliselt suurendada ka nakatumisohtu. Loodame, et saavutame kohtus nii oma õiguste kaitse kui ka laiema õiguskindluse keset kriisi," ütles Tulvik.

Tööd jätkavad e-pood DEPO online ja drive-in ala ning ühtlasi on alates 27. märtsist avatud aiakaupade välimüügi ala.

"Meenutame, et vastavalt kehtivatele õigusaktidele ei saa ettevõtte riigilt mitte mingit toetust, kuna kauplus avati alles 2020. aasta oktoobris," teatas ta. "Ühtlasi ei ole DEPO töötajatel võimalust saada ka töötasu hüvitist."