„Näiteks Coop Pank soovib hetkel kodulaenu andes tagatisvara kindlustamist vaid põhiriskide vastu, milleks on vandalism, tulekahjud, veekahjustused ja loodusõnnetused. Järjest rohkem soovivad aga kliendid, et kindlustatud oleksid ka kõik nende endi huvid. Seepärast valitakse aina enam koguriskikindlustust,” selgitab Coop Panga kindlustusmaakleri juhataja Raivo Piibor.

Optimaalselt oleks eluaseme puhul mõistlik võtta kindlustuskaitse kolmele valdkonnale: esiteks tuleks kindlustada kinnisvara ise, teiseks kogu kodune vara ja kolmandaks võtta lisaks ka vastutuskindlustus. Piibori sõnul annab viimane kaitse ka igasuguse enda poolt tehtava kahju vastu.

„Võtame näitena eramaja, kus elavad ka lapsed, kes sõidavad päeval ratastega ringi ja mängivad õues palli ning ootamatult kriibivad mängu käigus ära naabrimehe auto. Sellisel juhul katab tekkinud kahju kodukindlustuse juurde võetud vastutuskindlustus,” selgitab Piibor.

Pangalaen tuleb peale kindlustuslepingut

Pank soovib alati, et kliendid suudaksid kodulaenu õigeaegselt ja probleemivabalt teenindada, et laenul oleks piisav tagatis ja kinnisvaratagatis oleks kaetud kindlustuslepinguga.

Tavaliselt käib see nii, et klient ja pank lepivad kokku laenusummas ning sõlmivad siis laenulepingu ning panevad paika ka notarisse mineku aja kinnisvaratehingu tegemiseks ning hüpoteegi seadmiseks. „Enne notaris ostu-müügitehingu sõlmimist suuname oma kliendi aga kindlustusmaakleri juurde, et tal oleks võimalik saada mitmekesine ja sõltumatu soovitus, kuidas oma vara kindlustada. Panga soovitus on kindlustada kodu mitte laenusumma või kinnisvara väärtuse ulatuses, vaid just taastamisväärtuse ulatuses ning kindlustusmaakler oskab anda nõu kõigis üksikasjades, mis konkreetset klienti huvitavad,” selgitab Ossipova.

Podcast’is „Lihtsalt rahast” räägivad kindlustusest Coop Panga kodulaenu äriliini juht Karin Ossipova ja Coop Panga kindlustusmaakleri juhataja Raivo Piibor. Saadet juhib ajakirjanik Hando Sinisalu.

Kuula uut saadet „Lihtsalt rahast” Delfi Tasku keskkonnast:

1x
00:00


Jaga
Kommentaarid