Lennuseaduse järgi peab lennureisija pidama kinni juhistest, mis talle antakse nii lennuki kui selle meeskonna turvalisuse ja ohutuse tagamise huvides, kirjutab Iltalehti. Soome-sisese lennu õhkutõus liinil Helsinki-Ivalo viibis täna tunni võrra, kuna üks lennureisija keeldus lennukis maski kandmisest.

Intsidendi toimumist kinnitas Iltalehtile ka Finnairi kommunikatsioonijuht Päivyt Tallqvist. „Lennureisija keeldus õhku tõusmise eel nii maski kandmisest kui ka teiste lennupersonali antud juhiste täitmisest. Lennuk pöördus lennurajalt tagasi,” märkis Tallqvist. Seejärel tuli reisijale järele politsei, kes ta endaga kaasa viis.

Lennuseaduse järgi ei tohi lennureisija teguviis seada ohtu lennu ohutust ega lennuki meeskonda. Reisija peab järgima talle antud juhiseid kogu lennu jooksul. Finnair on ka varasemalt kutsunud maski kandmisest keeldunud reisijatele politsei. Üks selline juhtum leidis aset veebruaris ning teine sarnane juhtum natuke pärast seda.

Viimase puhul oli tegu olukorraga, kus üks Espoost pärit mees sõi kogu Oulu-Helsinki lennu vältel pähkleid ega pannud maski ette. Ta sai kuuekuulise lennukeelu Finnairi lennukitel. Eelmise aasta maikuust on maski kandmine Finnairi lendudel kohustuslik.