Investorid ootavad USA majanduse kiiret taastumist, kuna vaktsineerimine on hoogu saamas, kirjutab Reuters.

Kuld, mida peetakse keerulistel aegadel kindlaks väärtuse kandjaks, on sattunud ebasoosingusse. Kuna kulla hoidmise eest erinevalt näiteks võlakirjadest iga-aastaseid väljamakseid ei tehta, siis on võlakirjade kasvav intressimäär pannud investorid hoopis nende suunas vaatama.

Täna langes kulla hind 0,4 protsenti. Unts kulda maksis 1706,86 dollarit.

„Põhiliselt rõhub kulda USA pikaajaliste võlakirjade tootlus," ütles DailyFX strateeg Margaret Yang. Ta märkis, et kuigi kuld peaks inflatsioonikaitsena kallinema, on see jätkuvalt languses.

Samuti on tema sõnul kulla languse taga USA presidendi Joe Bideni infrastruktuurikava, mis peaks börsidele raha pumpamise asemel selle ka reaalselt kasutusse võtma. Kui see nii läheb, on majanduse väljavaated helgemad.

„Kui kulla müügisurve viib hinna alla 1700 dollari, siis võib olukord kiiresti koledaks muutuda," kirjutas OANDA vanemturuanalüütik Edward Moya klientidele saadetud lühianalüüsis. „Kogu pandeemia aja on kulla nõudlus hakanud ületama pakkumist 1670 dollari juures. Kui seekord aga nii ei juhtu, siis võib taas sarnane olukord tekkida alles hinna langemisel 1600 dollarini."