Itaalia valitsuse vaktsineerimiskava järgi saavad eelisjärjekorras koroonavaktsiini lisaks eakatele ka näiteks õpetajad ning meditsiinitöötajad.

Nüüd on aga kohalikele omavalitsustele asunud survet avaldama mitmete teiste ametite esindajad, kes leiavad, et ka neid peaks eelisjärjekorras koroona vastu vaktsineerima, vahendab Politico.

Seetõttu avaldas Itaalia valitsus nimekirja ametitest, mille esindajaid kindlasti eelisjärjekorras ei vaktsineerita. Tollesse nimekirja kuulusid ka näiteks prokurörid ning kohtunikud.

Valitsuse otsus on aga neil harja punaseks ajanud. Prokuröride ning kohtunike ametiühingud avaldasid möödunud reedel pöördumise, milles nad kutsuvad üles enda liikmeid tööga sihilikult venitama. Seda muidugi kuni koroonavaktsiini õlavarde saamiseni!

Õigusemõistjate avaldus ärritas aga pea kõiki Itaalia poliitikuid. Matteo Salvini sõnul ei tohiks neile pakkuda erikohtlemist: "Prokurörid ning kohtunikud peaksid enda korda ootama. Jah, vanemaid või riskigruppi kuuluvaid õigusemõistjaid vaktsineerime eelisjärjekorras, kuid teised on minu jaoks võrdsed poepidajate ja -müüjatega."

Salvinile sekundeeris ka Itaalia peaminister Mario Draghi: "Kõrged ametnikud üritavad enda mõjuvõimu ära kasutades riskigruppe vaktsiinidest ilma jätta. See ei ole aktsepteeritav."

Poliitikute pahameel sundis ka kohtunike esindajaid mõnevõrra tagasi tõmbuma. "Me tahame vaid põhjalikku uuringut, kas rahvarohked kohtuistungid on endiselt turvalised," väitis kohtunike ametiühingu juht Giuseppe Santalucia.