Katlamaja südamikku luuakse uued omanäolised büroopinnad ja läbi korruste kõrguv linnatänav, mis sobib hästi kultuurisündmuste korraldamiseks. Üle tänava jääb klaaskatusega, aastaringselt soe ja roheline Fahle galeriitänav, kus saab kohvikute ja restoranide terrassidel einestada. Pea saja-aastane katlamaja koos korstnaga on piirkonna viimane renoveerimist ootav muinsusobjekt.

Katlamaja koos korstnaga on endise paberivabriku üks põnevamaid mälestisi, millest saab piirkonna sümboolne keskpunkt ning oluline vaatamisväärsus ja tõmbekeskus Tallinnas. „Korstna sisemusse on plaanis ehitada keerdtrepp koos klaasist liftiga, mis viib otse korstna tippu, kust avanevad suurepärased vaated. Korstna otsa ehitatakse klaaskuppel koos terrassiga. Korsten on ühenduses endise katlamajaga, mille südamikku tuleb läbi korruste kõrguv avalik linnatänav ning erilise arhitektuuriga äri- ja büroopinnad,“ rääkis Fahle Pargi müügijuht Einar Niin.

Fahle Pargi arendaja Fausto Capital plaanib katlamaja ja korstna renoveerimisega alustada järgmise aasta alguses. „Viimaste aastatega on endise paberivabriku piirkonda kerkinud maitsekas ärikvartal, kus on end sisse seadnud Postimees Grupp, Apollo Grupp, Eesti töötukassa karjäärikeskus, Finest Media, Caffeine, Vaal Galerii ja paljud teised. Uus põnev terviklik linnakeskkond on loodud ajaloolisi paeseinu ja modernseid lahendusi kombineerides. Eestis ainulaadne klaaskatusega galeriitänav sidruni- ja apelsinipuudega, veesilmadega ning terrasside ja kohvikutega on üheks Fahle Pargi praeguseks pärliks. Nüüd saab Fahle Park omale ka vaatetorni ja avara koha kultuurisündmuste jaoks ning uued ruumid büroode jaoks. Edasi arendatakse piirkonda juba uute modernsete majade lisamisega,“ rääkis Einar Niin.

Fahle korstna ja katlamaja arhitekt Margit Aule KAOS arhitektuuribüroost peab Tallinna renoveeritud katlaid eriliselt väärtuslikeks tõmbekeskusteks. „Avarad ajaloolise kihistusega ruumid inspireerivad korraldama kultuurisündmusi ja annavad hoogu kogu piirkonna aktiivsusele. Fahle katel asub keset modernseks ärikvartaliks renoveeritud muinsusobjektide piirkonda ning on sissepääsudega avatud igasse suunda ja hakkab tooma kokku inimesi kogu Fahle Pargist ja kaugemalt,“ rääkis Aule.

Sissepääsuteed viivad otse katlamaja sisemuse avalikku ruumi, kust hakkab käima liikumine büroodesse, parkimismajja ja korstnasse. „Katuselt jõuab päevavalgus alla põrandale ning toob esile ruumi väärtuslikud detailid: läbi korruste ulatuv katel, söešahtid ja raudsillad ning sissepääs korstna sisemusse ja sealt edasi vaateplatvormile, samuti luuakse hoonesse ühed linna omanäolisemad äri- ja büroopinnad,“ kirjeldab Aule renoveeritavat katlamaja.

Vaata piltidelt, milline projekt eskiisidel välja näeb:
Eskiis

Eskiis

Eskiis

Eskiis