2007. aastal Helsingis asutatud Avaus pakub Soome, Skandinaavia, Poola ning Saksamaa turgudel ettevõtetele erinevaid turundus- ning andmeanalüüsilahendusi.

Hans H. Luik ostis 40 protsenti Avausest talle kuuluva ettevõtte Aktiva Finants OÜ kaudu, vahendab Kauppalehti. Luike hakkab Avause nõukogu liikmena esindama Kaspar Hanni. Hanni seletab, et suurtel etteõtetel on hulk informatsiooni, mille kasutamise kiirus on oluline faktor nende äri edule: "Avaus aitab ettevõtetel juba olemas olevat infot pöörata praktiliseks tarkuseks."

Avause tugevuseks peab Hanni välja arendatud metoodikat ja kogemusi sarnaste küsimuste lahendamisel erinevates tööstusharudes.

"Mind inspireerisid Avause juhi Emma Storbacka laienemisplaanid," ütleb Luik ise. Luik leiab, et Avause näol on tegemist oma valdkonna tipptegijaga: "On meeldiv olla ühes paadis Euroopa juhtivate andmeanalüüsiekspertidega. Info kogus, mida ettevõtted analüüsima peavad, kasvab pidevalt, mistõttu suureneb ka nõudlus konsultatsiooniteenuse järele."

Emma Storbacka, Avause juht

Avause juhi Emma Storbacka sõnul aitab uue osaniku leidmine ettevõttel märkimisväärselt kiiremini kasvada.

"Oleme alates 2018. aastast märkimisväärselt investeerinud andmeanalüüsi. Oleme enda strateegiaid viimaste aastate jooksul täiendanud ning nüüd soovime neid ka aktiivsemalt kasutusse võtta," lisas Storbacka.

Stortbacka täpsustas veel ka andmeanalüüsi vajalikkust: "Paljudel Soome ettevõtjatel on enda klientide kohta väga palju andmeid, kuid neid ei osata enda kasuks tööle panna. Meie aitame taolisi protsesse optimiseerida. Kasutamata andmed on väärtusetud andmed."