“Kindlustusse saabub iga päev hulk kahjuteateid, mis üldjuhul on lühikesed, selged ja mõistetavad, kuid aeg-ajalt saame ka kirju, mis panevad muigama ja mõtlema – kas see oli nüüd nali või juhtus päriselt,” rääks ERGO kindlustuse kahjukäsitlusvaldkonna juht Caterina Lepvalts.

Naljapäeva puhul toob ERGO välja kolm humoorikat juhtumit. Mis te arvate, millised neist on päriselt kindlustusele saadetud? Õiged vastused allpool.

  • Ülemine naaber korterist nr 143 puuris minu magamistoa lakke augud ja valas neisse vett. Lagi ja parkett on nüüd kahjustatud. Kiuslik naabrinaine kirus valjult ja ähvardas järgmine kord bensiini valada.
  • Kaunil lumisel jõulupühal tekkis mõte minna põhjapõdra reega sõitma. Mõeldud tehtud. Valides imearmsate seast armsaima, seadsin end sisse mõnusalt mõnusasse reesse. Vahetult peale enda sisse seadmist hakkas va sunnik kohe peruma. Mina klammerdusin hirmust ree külge. Kui sain ree pidama koos pödraga, kargasin püsti ja märkasin, et pükstel on mingid plekid. Esmalt arvasin, et tuli hirmust püksi, aga ei, need plekid ei tulnud koju tulles ka keemilises pesus välja. Seega püksid on rikutud, sooviks oma toreda kindlustuspartneri abiga endale uued soetada, et nautida ka edaspidi talve mönusid.
  • Laupäeva hommikul naasesin oma taksikoeraga pargist ja meie nina ees hoovil jooksis orav. Põgenedes hüppas ta maja seinale, ronis üles ja hakkas liikuma minu korteri suunas, et sealt teha oma tavapärane hüpe puu otsa (olen seda teekonda korduvalt jälginud, päris osav akrobaat). Meie maja fassaad on eenduva trepikojaga liigendatud ja ma otsustasin „vereta jahti“ jätkata. Kiirustasin trepist üles, haarasin esikust fotokaamera, mis pühadest saati käepärast oli ja vana ajalehe jalgade alla, sest saapaid ära võtta ei jõudnud. Avasin akna, sättisin ent positsioonile ja ütlesin „Noh, tule juba!“. Seepeale hüppas koer mulle selja tagant põlveõndlasse. Tundus, et jalg ajalehel libises, lõin küünarnuki vastu aknaraami ja kaamera, mis polnud tavapäraselt rihmaga ümber kaela, pudenes käest otse sillutisele. Objektiiv purunes ja kaamera keres on mõra.


Õiged vastused: kõik need kirjad on päriselt kindlustusse saadetud.