„Mina usun, et raha peaks olema positiivse muudatuse katalüsaator. Valitsuse suuremad rahasüstid läksid hoopis kohtadesse, mis pigem üritavad säilitada olemasolevat ega vii kuhugi edasi,” ütleb Rain Lõhmus Vilja Kiislerile antud intervjuus.

„Tallink on käibega kümme aastat sama koha peal olnud, Porto Franco krundil on ehitus 15 aastat seisnud, olgu kriis või ärgu olgu. Kui rahajagamine algas, ütlesin kohe välja, et eks siis hiljem saame teada, kuidas on teenete eest makstud,” lisab ta.

Kuigi hiljuti kriminaalkahtlustuse saanud Hillar Teder rääkis äsjases Eesti Ekspressi loos nagu oleks pangad eesotsas LHV-ga tahtnud mullu kevadel, et abiraha hakataks nende kaudu jagama, naerab Lõhmus selle jutu välja.

„Mis ma oskan öelda. Sõber Hillar on kahjuks küüniline muinasjutuvestja. Esiteks, pangad ei jaga abiraha, meie pole kunagi midagi jaganud. Pangad annavad laenu. Teiseks, me ei ole teinud ettepanekut suunata abiraha neile, kes seda ei vaja,” märgib ta.

Lõhmus pakub, et Hillar Teder ilmselt vihjab sellele, et nad on rahajagamist kritiseerinud. „Paraku ongi suured laenud läinud nendele, kes saaksid raha natuke teistel tingimustel ka mujalt,” sõnab LHV panga üks omanikest.

Loe lähemalt LP intervjuust.