Transpordiamet hoiatas neljapäeval, et 1.aprilli õhtust kuni 4. aprilli varahommikuni veetakse Harjumaal mitmesaja tonnist eriveost Jürist Paldiskisse.

Reede öösel oligi seetõttu Saue ja Keila vaheline liiklus häiritud, praktiliselt seiskunud. Ajutiselt pandi kinni ka Tallinn-Pärnu maantee.

Delfile teadaolevalt jäi veok 23.40 paiku kinni ning operatsioon venis seetõttu veidi. Rattad saadi siiski kiiresti liikuma. Kümned inimesed kogunesid maantee äärde vedu vaatama.

Öösel tasub piirkonnas arvestada häiritud liiklusega
Veo marsruut on Jüri–Luige–Saue (veotee läbib Saue linna) –Keila–Paldiski lõunasadam. Vedu toimub etappidena kolmel järjestikusel ööl kella 19–07 ajal, veoteel tuleb sel ajal arvestada ajutiste seisakute ja liikluspiirangutega.

Samuti on 2. aprillil kell 04–24 seoses eriveose päevase parkimisega liiklusele suletud Kanama–Saku maantee Saue külas.

Mida veetakse? Põhjamaade suurim mahutitootja Estanc AS saadab 210 tonni kaaluva toiteveemahuti Uruguaysse. Toiteveemahuti eesmärk on eemaldada (deaereerida) veest välja korrosiooni põhjustav hapnik ja süsinikdioksiid, et katel peaks kauem vastu. Kui hapnik ja süsinikdioksiid jääksid protsessi sisse, tekitaks see korrosiooni ja kulutaks kogu tootmisjaama kordades kiiremini läbi.