Barbora.ee tegevjuhi Kirke Pentikäineni sõnul algasid ettevalmistused IT-süsteemide arenduse ja töötajate värbamise näol aasta alguses ning alates esmaspäevast on ettevõte valmis kojuveoteenuse käivitamisega ka Tartus.

"Kogu viimase aasta vältel on toidu ja esmavajalike kodukaupade ostmine internetist näidanud tugevat kasvutrendi, viimane hüpe toimus märtsi alguses uute piirangute jõustumisel," lausus Pentikäinen.

Pentikäineni sõnul on Barbora seadnud eesmärgi hoida tarnevõimekus ka praegusel suure nõudluse ajal tasemel, mis võimaldab saada vaba tellimisaja vähemalt järgmiseks päevaks. "Teenindame ostjaid igapäevaselt alates kella kaheksast hommikul kuni kella 21 õhtul ning pakume lühimat - tunniajast - tarneakent," lisas Pentikäinen.

"Tartlastele ja linna lähiümbruse elanikele uue teenuse käivitamise esimesel kuul pakume kulleriteenust tasuta kõigile tellimustele, mis on suuremad kui minimaalne nõutav 20-eurone ostukorv. Samuti on meil plaanis mitmesuguseid erikampaaniaid," lisas barbora.ee tegevjuht.

Mulluse uuringu kohaselt tellib regulaarselt toitu ja kodukaupu e-poest enam kui veerand Tallinna ja ümbruse inimestest, sh ligi 15% inimestest teeb seda nädalas korra või enamgi. Ostetuimad kaubad on igapäevased toiduained, müügiedetabelit juhivad banaan, piim, porgand, kartul ja hapukoor.