Pankrotihaldur Martin Krupp on püüdnud korduvalt ja seni tulutult müüa Väino Pentuse võlasummat tema ettevõtte Autorollo ees. 290 000 eurost võlga püüti algul maha müüa 200 000 euroga ning siis juba 150 000 euroga, kuid keegi ei võtnud nüüdki vedu.

Täna lõpeb taaskord oksjon, ent keegi oksjonile ei registreerinud ning seega ühtegi ostupakkumist ei tehtud. Krupp kinnitas aga Ärilehele tänagi, et nn võlaküttide huvi on konkreetses asjas olemas, kuid tõenäoliselt tuleb "mõned kümned tuhanded" järgmise oksjoni alghinda langetada. Kohtutäitur möönis, et ju siis hakkavad inkassofirmad jm võla vastu huvi tundma siis, kui saavad selle enda kätte n-ö vähem kui poole hinnaga.

"Võlaküttidel on aega võla sissenõudmisega tegeleda. Eks see seisnebki võlgniku elu võimalikult ebamugavaks muutmises, kuni võlgnik hakkab maksmiseks kokkuleppeid leidma," rääkis Krupp. "Eks need meetmed, mis selleks kasutatakse, on selline piiripeal käimine, aga kõik on ikkagi legaalne. Mida tänapäeva inkassofirmad enamasti teha saavad? Nad saavad olla ülimalt tüütud ehk et helistavad, saadavad kirju ja sms-e. Võlakütid teevad oma tööd ja eks see ole neile kasumlik. Eks nad ka teavad, et kui nad liiga "aktiivselt" võlgnikuga suhtlevad, võib neid ebaseaduslikus jälitamises vms süüdistada," kirjeldas Krupp.

Oksjonikeskkonna lehel on kirjas, et veebruar 20221 seisuga on täiturile laekunud summa 1465,97 eurot. Kokku on Väino Pentuse poolt makstud täitemenetlusse 14 sissemakset perioodil 02.03.201827.11.2019. Viimane makse tehti novembris 2019.

Harju maakohtu 2012. aasta määrusega lõpetati Väino Pentuse pankrotimenetlus ning pankrotis aktsiaseltsil Autorollo jäi Väino Pentuselt saamata 317 640,90 eurot.