Sedasi saavad investorid võimaluse teenida koroonatestimiselt ja Euroopa fragmenteeritud tervishoiusektoris eesootava konsolideerumise pealt.

Asjaga kursis olevad inimesed rääkisid Reutersile, et Synlab plaanib minna Frankfurdi börsile. Ettevõtte turuväärtus koos võlaga võib ulatuda kuue miljardi euroni.

Erakapitalifirma Cinven ostis 2015. aastal Synlabi 1,7 miljardi euro eest ning liitis selle Prantsusmaa Labcoga. Selle tulemusel tekkis Euroopa suurim laboriteenuste pakkuja, kes teostab umbes 500 miljonit testi aastas.

Synlab peaks kaasama 400 miljoni euro väärtuses uusi väljalastavaid aktsiaid. Aktsia esimene kauplemispäev võiks olla teises kvartalis.

Tänu suurele COVID-19 testimisvõimekusele kasvas ettevõtte mullune EBITDA-kasum 71 protsenti, 679 miljoni euroni.

Läinud aasta üheksa kuu kasum kasvas 23 protsenti, 415 miljoni euroni. Selle perioodi käive oli 1,8 miljardit eurot.

Synlab müüs tänavu SGI-le 550 miljoni euro eest põhiliselt keskkonna analüüsi- ja teenuste äri. Müük tõi kaasa reitinguagentuuri Fitchi poolt krediidireitingu tõstmise.

Fitchi andmetel on viiendik Synlabi käibest seotud COVID-19ga. See peaks jääma ettevõttele oluliseks äriks kuni 2023. aastani, kuid senisest väiksema osakaaluga.

Synlab Eesti käive oli 2019. aastal, kui COVID-19st ei teatud veel midagi, 26,96 miljonit eurot ning puhaskasum 4,27 miljonit eurot. Aasta varasema ajaga kasvasid need vastavalt 21,4 ja 49,1 protsenti. 2020. aasta tulemusi veel avalikkusele teatatud ei ole.