Värskelt börsile tulnud Saunumi 9. detsembril lõppenud aktsiapakkumine märgiti enam kui 10 korda üle. Saunumi aktsiapakkumisest võttis osa üle 1500 investori, kes märkisid aktsiaid kokku enam kui 3 miljoni euro eest. Aktsiaid pakuti 2,84 euroga tükist. Võrreldes pakkumishinnaga on investorid Saunumiga raha viiekordistanud.

Saunumil on vaja lisakapitali

Tallinna börsi alternatiivturul olev Saunum tõstis täna käibeprognoosi ning teatas plaanist kaasata teises kvartalis kapitali.

Saunum tõstis novembris esitletud selle aasta käibeprognoosi 840 000 eurolt 1,3 miljoni euroni.

Ettevõte põhjendas käibekasvu tõstmist plaanitust kiirema kasvu, arendus- ja eksporditegevuse varasemaks toomise ja laovaru loomise vajadusega.

Lisakapitali kaasatakse mai lõpus või juuni alguses

Seetõttu plaanib ettevõte kaasata mai lõpus või juuni alguses investoritelt täiendavalt umbes miljoni euro ulatuses kapitali.

"2021. aastal on Saunum näidanud planeeritust kiiremat kasvu. Esiteks ostavad Eestis kliendid hoogsalt otse meilt ja meie edasimüüjatelt. Teiseks oleme eksportturgudel sõlminud vaatamata keerulisele pandeemiaolukorrale lepinguid nii Euroopas kui ka väljaspool. Viimastel kuudel on märkimisväärselt tõusnud huvi meie toodete vastu Põhja-Ameerikas. Suur huvi ja nõudlus Saunumi toodete järele on andnud kinnitust, et peame töötama veelgi kiirema kasvu nimel ehk tooma mitmed planeeritud tegevused ajas oluliselt ettepoole," tõdes Saunum Groupi nõukogu esimees Andrus Vare. "Ühe näitena võib välja tuua Põhja-Ameerika turule sisenemise, mis oli planeeritud 2023. aasta teise poolde - toome selle tegevuse kaks aastat varasemaks," lisas Vare.

Ettevõte teatas, et kolmas patent on valmis ning ootab registreerimiseks esitamist. Lisaks Soome ja Venemaa turgudele on Saunum teinud olulisi edasiminekuid Saksamaa ja Rootsi turgudele sisenemisel ning aktiivselt müünud Šveitsi, Poola, Ungarisse, Slovakkiasse ja Rumeeniasse. Saunumi keriste automaatikat on oodata turule käesoleva aasta kolmanda kvartali lõpus või hiljemalt neljanda kvartali alguses.