Õpilased, kes ei ole olnud suutelised ise hakkama saama, on otsustanud otsida abi internetist. Samal ajal on hakanud kelmid end tuutoritena reklaamima, misläbi on tudengid sattunud väljapressimise ohvriteks.

Keskkooliõpilased ja üliõpilased maksavad nn liba juhendajale, et tema kodutöö ära teeks. Kui kodutöö tehtud, nõuab “juhendaja” rohkem raha ja mitte tasumisel ähvardab õpilase abikasutamise koolile paljastada.

Õpilased teatavad ähvardavate e-kirjade või tekstsõnumite saamisest. Näiteks, et liba-tuutor võtab ühendust kooli ametnikega ja teatab petmise juhtumist. Üks ohver teatas BBB kelmuste avastamise teates: "Kui olete raha tagasi küsinud, üritavad nad teie koolile või õpetajale meili teel öelda, et kasutate neid ja nad tegid teie eest ära kodutöö."

Kelmuse vältimiseks ei pea tegema palju: õpilased, kes vajavad abi, peaksid palkama usaldusväärse juhendaja. BBB hoiatab, et ärge palgake lihtsalt esimest inimest, kes Interneti-otsingu ajal nähtavale ilmub.

BBB soovitab küsida sõpradelt, perelt ja õpetajatelt, kas neil on soovitusi. Samuti soovitab amet teha vahet juhendajal, kes aitab teil kursuse materjali mõista, ja inimesel, kes pakub teile lihtsalt kodutöö lahendamist.

Ehkki juhendajad võivad enne suurt testi lisatasu küsida, tuleks sellest juba enne rääkida ja kõik läbi arutada. BBB ütleb, et viimase hetke üllatused ja nõudmised on märk pahatahtlikust inimesest.