PIK on võimalus jätkata riigi abiga pensioni kogumist, kuid pensionifondide haldurite asemel saab investeerimisotsuseid teha ise. PIK-i saab üle kanda nii II pensionisamba uued sissemaksed kui ka juba varem teise sambasse kogutud raha või osa sellest. PIK-i suur eelis teise samba süsteemist lahkumise ees on fakt, et sinna koguneb endiselt raha kasuliku 2+4 skeemi alusel ehk riik maksab igale inimese poolt palgast (2%) pensionifondi makstud eurole omalt poolt juurde kaks eurot (4%).

„PIK on investeerimiskonto, mille puhul on inimestel väga oluline jälgida ka tehingute kulukust ehk teenustasusid. Swedbanki hinnakiri on üks Eesti soodsamaid ja puuduvad peidetud tasud. Lisaks saavad Swedbanki PIK-i omanikud teha tasuta tehinguid Swedbanki Roburi investeerimisfondidega ja Balti aktsiatega. Portfelli hoidmine on olenemata kogunenud summast samuti tasuta," kirjeldas Swedbanki pensioni- ja investeerimistoodete valdkonnajuht Kaire Peik.

Swedbanki pensioni investeerimiskontot saab avada Swedbanki internetipangas. Koos PIK-i avamisega saab kohe esitada ka vahetusavalduse, et tuua juba kogunenud pensioniraha oma PIK-ile. Hiljemalt 31. juulil 2021 esitanud vahetusavalduste puhul kantakse raha pensionifondist PIK-ile 1. septembril 2021 ja seejärel saab oma pensioniraha ise investeerima hakata. Avaldusi uute sissemaksete laekumiseks PIK-ile saab esitada alates 1. septembrist 2021.

„Pensioni investeerimiskontot saavad kasutada üksnes need, kes ei esitanud avaldust II sambast raha välja võtta. Kui see sai siiski tehtud, siis II sambast lahkumise avaldust saab tagasi võtta kuni juulikuu lõpuni," lisas Peik.

Lähemalt saab Swedbanki pensioni investeerimiskonto kohta lugeda siit.