Hupani ülikooli on sama raske pääseda nagu Harvardi. Hupani sihtmärgiks võtmine on selge märk, et Hiina võimud on võtnud laiemalt ette Ma huvid lisaks tema äridele.

Hiina regulaatorid peatasid viimasel hetkel mullu novembris Ma maksevahendaja Ant Groupi 37 miljardi dollari suuruse aktsiapakkumise. Detsembris alustas konkurentsiamet tema e-äri ettevõtte Alibaba suhtes uurimise.

Ma oli kuid avalikkuse eest kadunud Hiina regulaatorite ja riigile kuuluvate pankade kritiseerimise järel.

„Meie soov on, et Hupan tegutseks 300 aastat," ütles Ma kuus aastat tagasi.

Hupanist sai kiiresti Hiina elitaarne ärikool. Tudengitel oli võimalus osaleda Ma antud loengutes. Ka Uberi asutaja Travis Kalanick pidas selles kõrgkoolis loenguid.

Hiina kommunistlik partei kahtlustab üha enam, et miljardär avaldab ühiskonnale mõju.

„Valitsuse arvates võib Hupan kasvatada Hiina tippettevõtjaid, kes tegutsevad kommunistliku partei poolt seatud eesmärkide asemel Ma seatud eesmärkide nimel," ütles FT-le üks kõrgkooliga seotud inimene. „See pole lubatud."

Peking on survestanud Alibabat, et see loobuks Hiina juhtivast erameediaärist, kuna Ma ja tema ettevõte võivad mõjutada avaliku arvamust.

Igaüks ei saa Hupanis õppida. Soovijad peavad olema asutanud ettevõtte, maksnud kolm aastat ettevõtete makse, võtnud tööle enam kui 30 inimest ja kompanii käive peab ületama kolme miljonit jüaani ehk 380 000 eurot. Vastuvõtuavalduste esitamise tähtaeg on novembris ja õppetöö algab tavaliselt märtsi lõpus.