Äike on arendatud kõige ergonoomilisemaks ja mugavamaks liiklusvahendiks omade seas, et pakkuda oma kasutajatele parim saadaval olev sõidukogemus. Lisaks aitab see taastuvenergial toodetud elektriline tõukeratas lahendada CO2 reostuse ja liiklusummikute probleemi igapäevastel linnasisestel sõitudel. Kuna Comodule’i missiooniks on anda hoogu emissioonivabale transpordile ja muuta elukeskkonda puhtamaks ja õnnelikumaks kohaks kus elada, aitab uue kergliiklussõiduki brändi lansseerimine nendele eesmärkidele kõvasti kaasa.

Piire nihutav tootedisain

Kvaliteetsete materjalide ja tippinseneeria rakendamise tõttu on Äikese raamile antud 10-aastane garantii ning akudele 5-aastane garantii, mis on pikimad, mida e-tõukeratastel eales nähtud. Tõukeratta ergonoomiline ja nupuvaba tootedisain tagab mugava sõidukogemuse, topeltpidurite süsteem kõige lühema pidurdusteekonna, õhkrehvid annavad võimaluse sõita erinevatel teekatetel, sõiduulatus on kuni 40 km, maksimaalne sõidukiirus vastavalt seadusest tulenevale määrusele 25 km/h ning vahetatavad akud on võimalik võtta laadimiseks tuppa, jättes liikuri seejuures õue. Toodet on edukalt testitud ekstreemsetes ilmastikuoludes alates jäävihmast kuni -17 külmakraadini.

“Äike on kvaliteet e-tõukeratta teerajaja, sobides ideaalselt igapäevaseks linnas liikumiseks. Nii Pariisi kui ka Tallinna linnapildist on näha, et inimesed armastavad tõukse. Meil on hea meel, et nad saavad nüüdsest kasutada kestvat ja keskkonnasõbralikku sõidukit. Äike loob e-tõukerataste jaoks uue standardi, pakkudes erakasutajale tipptehnoloogilist kasutajakogemust ning meelerahu tänu kauakestvatele raami ja aku garantiidele. Tänane märgib Äikese jaoks vaid algust, kuid liigume selle brändiga kindlasti edasi ja raputame peagi tervet maailma,” ütleb Äikese äriarenduse juht Sander Ots.

Läbimõeldud kasutajamugavus

Lisaks sõiduomadustele on see e-tõukeratas ainsa eraliikurina ühendatud internetti võimeka elektroonikamooduliga, mis tagab automatiseeritud tarkvarauuendused, võimaldab omanikul tõukeratta asukohta 24/7 mobiilirakendusest jälgida ja jagada sõpradele ligipääsu. Tõukerattal aktiveerub alarm, rattad blokeeruvad ning omanik saab kohese teate, kui võõras sõidukit liigutab, tagades tänu sõidukile sisseehitatud immobilaiserile selle, et ilma omaniku mobiiltelefonita ei ole tõukeratast võimalik käivitada. Nii muutub Äikese varastamine mõttetuks. Kuna Comodule sihib oma toodete puhul alati kõrgeimat kvaliteeti, on sellele eratarbimiseks mõeldud e-tõukerattale lisatud ka klienditugi. See on teenus, mida erakasutajale pärast toote ostu tootja poolt enamasti ei pakuta.

Rohepesemata taaskäitlus

Äike on toodetud 100% taaskäideldavast Rootsi alumiiniumist, kogu tõukeratta ulatuses 42% taaskasutatud materjalist ja 100% taastuvenergial. Pärast oma eluaja lõppu on Äike 92% taaskäideldav, mis on tänase seisuga parim saavutatav tulemus e-tõukeratta puhul. Kvaliteetselt valmistatud osad pannakse kokku oma tootmishoones Tallinnas, ja nii saab Äikese meeskond olla kindel, et kõik sujub sõiduki kasutamisel nii nagu peab. Hoolika järelvalve all kokku pandud osad garanteerivad ka sõiduki töökindluse. Keskkonnasäästlikult toodetud tõukeratas peab vastu aastaid ja aastakümneid, mistõttu tasub pikaealine kergliikur end igati ära.

Eesti ja Prantsusmaa tänavatele

Toode on esialgu müügil Eestis ja Prantsusmaal, plaaniga laieneda võimaluse avanedes ka teistele Euroopa turgudele. Idee lansseerida uus bränd lisaks Eestile ka Pariisis sai hoogu teadmisest, et seal on kergliikluskultuuri toetav keskkond ning tõukerataste omamine populaarsem, kui sõidujagamisteenuse kasutamine. Möödunud aastal tõusis tõukerataste müük Prantsusmaal üle 30%, mil osteti ligi 700 000 tõukeratast. Lisaks toetab riigi seadusandlus kergliiklusvahendi ostmist. Äike avab suve hakul esinduspoe Pariisi ühel peatänaval, kus saab tõukerattaid testsõiduks broneerida ning osta.