Saksamaa ja Euroopa peavad riigi, ühiskonna ja majanduse digitaliseerimises paljudes valdkondades järele võtma. Altmaier ütles Hannoveri messi videokonverentsil, et pandeemiast ei pea mitte ainult nii kiiresti kui võimalik üle saama, vaid seda tuleb kasutada ka Ameerikale ja Hiinale järelejõudmiseks. See nõuab Altmaieri sõnul laial rindel teedrajavaid innovatsioone andmemajanduses, tööstus 4.0-is, kliimakaitses ja täiesti uutmoodi maamajanduses.

Digitaliseerumine on Altmaieri sõnul absoluutne prioriteet. „Kui see siin väga hästi välja ei tule, oleksin ma ka valmis tooma kohale parima digitaalmeeskonna Eestist, et siin kiiremini edasi minna,” ütles Altmaier.

2022. aastaks tahavad Saksamaa liiduvalitsus, liidumaad ja kohalikud omavalitsused umbes 600 haldusteenust, nagu isikutunnistuse ja juhiloa väljaandmine või lapsetoetuste saamine üle viia ühtsele internetiplatvormile. Digitaalplatvormide majandus viib Altmaieri sõnul suurema läbipaistvuse, konkurentsi ja seega võimalike madalamate hindadeni tarbijate ja kodanike jaoks.

Kõik suured ettevõtted ja turuliidrid selles valdkonnas on aga pärit Hiinast ja Ameerikast ja Euroopa mängib parimal juhul teisejärgulist rolli ning see peab Altmaieri sõnul muutuma.