Aktsia hind tõusis päeva alguses, kuid mida tund edasi, seda madalamale see langes. Päeva sees oli Coinbase turuväärtus 112 miljardit dollarit, päeva lõpuks aga 86 miljardit dollarit.

Coinbase läks börsile sedasi, et aktsiapakkumist ei toimunud. Seega nendel investoritel kellel varem aktsiat polnud avanes ostuvõimalus alles börsil.

Aktsia alustas 381 dollaril ehk 52,4 protsenti üle börsieelset 250 dollari suurust kauplemishinda. Õhtuks vajus hind 328,28 dollarini. Koos aktsiaoptsioonide ja müügipiiranguga aktsiatega ulatus ettevõtte turuväärtus 85,78 miljardi dollarini, ilma nendeta 65,39 miljardi dollarini, kirjutab Reuters.

Krüptoraha kauplemiskoht on nüüd rohkem väärt kui New Yorgi börsi omanik Intercontinental Exchange, mis oli väärt 66 miljardit dollarit.

2012. aastal San Franciscos asutatud ettevõttel on üleilmselt 56 miljonit klienti. Platvormil on hinnanguliselt 223 miljardi dollari väärtuses klientide varasid, mis moodustavad 11,3 protsenti kõigist krüptovaradest.

„Oleme tänulikud, et saime tuua krüptomajandusse läbipaistvust läbi kümme aastat arendatud ökosüsteemi," ütles Coinbase'i finantsdirektor Alesia Haas. „See toob tunnustuse kogu kasvavale tööstusharule, mis pole mingi kõrvaline asi."

Mullu septembris oli Coinbase väärtus alla kuue miljardi dollari, kuid see tõusis koos Bitcoini hinnatõusuga.