23 aastat tagasi, kui Amazon oli veel väike start-up, saatis tegevjuht Jeff Bezos firma aktsionäridele julge kirja. Ta rääkis seal oma visioonist, kuidas klient tuleb seada absoluutselt esikohale ning kuidas reinvesteerimine on olulisem kui lühiajalised tagasimaksed osanikele.

Sellega pani Bezos aluse traditsioonile, mis lõppeb paraku tänavu, kuna mees taandub Amazoni tegevjuhi kohalt. Jeff Bezose iga-aastased kirjad aktsionäridele on saanud omaette fenomeniks ning neil on tekkinud tunduvalt laiem lugejaskond, kui seda on Amazoni osanikud.

Business Insider avaldas täna täismahus Bezose viimase kirja aktsionäridele.

Bezos vaatas kirjas tagasi möödunud aastakümnetele ning selgitas, mis põhimõtetele ta ühe maailma suurema firma üles ehitas. “Sa pead looma rohkem kui sa tarbid,” rõhutas Bezos. “Ärid, mis ei paku väärtust kõigile, kellega vähegi kokku puutuvad, ei püsi siin maailmas kaua”.

Bezos vastas kirjas kaudselt ka kriitikale Amazoni töötajate töötingimuste kohta. Bezose sõnul on Amazon maailma parim tööandja ning maailma ohutuim koht, kus töötada. “Oleme uhked selle töökeskkonna üle, mille oleme loonud,” sõnas ta.