Ettevõte hindab, et tulevikus töötab Eesti IKEAs üle 300 inimese. IKEA kauplus plaanitakse avada 2022. aasta sügisel.

„Alustame IKEA Tallinna kaupluse värbamisprotsessiga ning esimene samm on moodustada hästi toimiv tiim juhtidest, kes panevad hiljem kokku oma spetsialistide ja kaastöötajate meeskonnad. Hetkel otsime professionaale turunduse, müügi, personalitöö, klienditoe, IKEA toiduosakonna, IT, väljapanekute ja kommunikatsiooni jm valdkondades," ütles IKEA Baltikumi inimeste ja organisatsioonikultuuri juht Laura Lustika. IKEA teeb ülejäänud vakantsed ametikohad teatavaks järgmise 1216 kuu jooksul.

Väärtuspõhine värbamine

Lustika sõnul pakub IKEA Eestis tööd dünaamilises jaemüügikeskkonnas, võimalust isiklikuks arenguks, globaalselt rakendatavaid teadmisi ning ka ainulaadset Rootsi juurtega kultuuri.

„IKEA on ainulaadne oma kultuuri ja väärtuste poolest, milleks on näiteks lihtsus, ühtehoidmine ning inimestest ja planeedist hoolimine ja millest lähtume oma töös iga päev. Argipäevastes toimetustes tähendab see seda, et meil puudub tüüpiline hierarhiline struktuur iga kaastöötaja on juht, oma valdkonna spetsialist ning oma tegude eest vastutav. Juht on eelkõige osa meeskonnast, kes teeb koostööd, aitab saavutada eesmärke ja viibib otse töösagina keskel nii palju kui vajalik," kirjeldas Lustika.

Tema sõnul kannavad kõik IKEA töötajad oma ametitest olenemata vormiriideid, söövad samas töötajate restoranis ja jagavad kontoriruume, et tagada ühtehoidmine. See aitab kaasa võrdõiguslikkuse, koostöö ja avatud suhtluse kultuuri loomisele.